Hem > Forum > Arbete & Skola > Ingen motivation eller ork

Ingen motivation eller ork

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Jag går tredje året på gymnasiet och är extremt skoltrött. På sistone har jag ständigt varit nära till gråt och känner mig helt omotiverad och har noll energi när det gäller att plugga. När jag kommer hem från skolan lägger jag mig i min säng och försöker se en film eller något för att få mina tankar på annat samt för att jag inte orkar ta tag i skolan, men nu fungerar det inte. Tycks inte kunna fokusera på något utan att mina ångestkänslor eller den ständiga klumpen i magen som grundar sig i stress och ångest ska komma. Trivs inte i skolan särskilt bra och det är jobbigt att gå dit. På lektionerna sitter jag bara och räknar ner tiden tills lektionen är slut. Kan inte fokusera och tycker det är jobbigt att sitta stilla.  Är rädd att allt detta ska utvecklas till något värre och vet inte vad jag ska göra. Är det någon som har något tips? Vad kan jag göra för att klara av och göra det enklare tredje året?

  Skoltrötthet kan vara symtom på en massa saker – inte bara på att du är trött på skolan. Kanske ska du börja med att kontakta din VC och kontrollera att du inte har någon sjukdom som tröttar ut dig. Små infektioner som pågår i kroppen är mycket tröttande och många uppfattar dem som just trötthet av det slag som du beskriver.

  Har du någon bra kurator på skolan? Om inte kan du hitta en bra kontakt på ungdomsmottagningen. För det känns som du måste få kontakt med någon som kan ge dig lite perspektiv och hjälpa dig att förstå varför du känner dig skoltrött

  Kanske har du hjälp av följande länk till UMO

  Dessutom är det här ett bra ställe att skriva ner det du har i huvudet – det ger dig oxå nya vinklar och svaren kan ge dig nya ideer om din situation.

  Trådstartaren

  Skoltrötthet kan vara symtom på en massa saker – inte bara på att du är trött på skolan. Kanske ska du börja med att kontakta din VC och kontrollera att du inte har någon sjukdom som tröttar ut dig. Små infektioner som pågår i kroppen är mycket tröttande och många uppfattar dem som just trötthet av det slag som du beskriver. Har du någon bra kurator på skolan? Om inte kan du hitta en bra kontakt på ungdomsmottagningen. För det känns som du måste få kontakt med någon som kan ge dig lite perspektiv och hjälpa dig att förstå varför du känner dig skoltrött Kanske har du hjälp av följande länk till UMO Dessutom är det här ett bra ställe att skriva ner det du har i huvudet – det ger dig oxå nya vinklar och svaren kan ge dig nya ideer om din situation.

  Tack för tipsen! Jag har haft kontakt med både kuratorn och psykologer tidigare och skulle träffa skolsköterskan idag. Känner att jag måste få detta under kontroll men känner att det är men massa andra bakomliggande orsaker till varför jag är trött, mår allmänt inte så bra. Synd att man ska behöva vänta två månader till läkartid.  Tycker det kan vara klokt att kolla upp om jag har någon infektion så ska boka tid hos en vårdcentral.

  Skönt att höra att du tar tag i det och kollar med läkare och skolsköterska! Även att prata med någon tror jag är bra precis som du gjort. Jag minns själv hur det var sista året på gymnasiet då jag tog studenten för ett år sedan. Folk säger ofta att det ”bara” är vanlig skoltrötthet och det kan mycket väl vara så men det är inte så ”bara”. Utmattningen kan göra att man bara vill ge upp. Men har man klarat skolan så långt som till tredje året på gymnasiet så är det inte långt kvar. Kämpa på så gott du kan men pressa dig inte för hårt. Betyg är viktigt men psykisk hälsa är viktigare. Lyssna på din kropp, ta pauser men försök också se långsiktigt. Ett år och sen är du fri att göra vad du vill! Jag lovar att studenten kommer vara en underbar känsla och livet utanför skolan är så annorlunda för du kan forma det precis som du vill! Jag tror på dig! 😀

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.