Hem > Forum > Arbete & Skola > Hur ska jag hjälpa min son?

Hur ska jag hjälpa min son?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Hur hjälper man någon som är 19 år och inte vill ha hjälp? Min son mår verkligen dåligt och är djupt nere i mörkret. Men han vill inte ha min hjälp.  Han ber mig sluta fråga, ”sluta gå efter som en svans” (vilket jag inte tycker att jag gör). Han har medvetet krockat in i ett räcke men skadade endast bilen som tur var. Men det är fruktansvärt då han vägrar hjälp. Har lyckats övertyga honom om att vi ska gå till läkaren imorgon.  Men jag känner en sån stor oro…. Men också en maktlöshet bortom denna värld. Har någon bra tips/råd.

  Hej,

  Förstår att det är jättejobbigt…

  Jag är nog inte den med bäst råd att ge, men tänker att jag kan dela med mig om sånt jag hört från andra.

  Först och främst är det omöjligt att hjälpa någon som själv inte vill bli hjälpt. Om möjligt är det bästa du kan göra att på något vis uppmuntra honom att söka hjälp själv. Det är jättebra att ni går till läkaren och att han är villig att göra det. Det innebär att han ändå vill bli bättre. Och varje steg räknas. Men som sagt, i grunden är den enda som kan ändra på hur han mår han själv.

  Något jag kan rekommendera som en som mått måttligt dåligt, är att ta sig utanför huset åtminstone en gång per dag. Eller att sätta upp ett litet mål för varje dag. Det gjorde stor skillnad för mig, speciellt för livsglädje.

  …man mår ofta dåligt pga. negativa tankespiraler som etsas fast i huvudet. Därför är det bra att göra något distraherande, som att gå ut på en kort promenad, eller lyssna på en podd, så att man kan tänka på något annat som inte är så utmattande.

  Hoppas ni mår bättre snart,
  Blue Gopiko

  Om han t o m föesökt skada sig så pass att han kört in i ett räcke kanske han måste ha tvångsvård? Då är han ju en fara för sig själv o behöver akut hjälp.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.