Hem > Forum > Arbete & Skola > Hur gå vidare efter psykisk misshandel?

Hur gå vidare efter psykisk misshandel?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Hej

  Jag har levt i nio år med en man som utövade psykisk misshandel. Han hotade bla med självmord om jag inte erkände hur taskig och dum jag var mot honom. Detta gjorde han flera gånger. Och mkt annat, han hade bla kraftigt humör. Jag blev desperat och detta har lett till ett paniksyndrom. Det är 4 år sen jag blev fri men desperationen finns ff. Någon som har några bra tips?

  Försök börja lita på dig själv och belys din godhet i ljuset, när du tänker tillbaks på hur han misshandlade dig psykiskt.

  Hitta din trygghet i någonting som betyder något för dig.

  Helst borde du ta kontakt med en psykolog.

  Känns väl ändå bra att du skrev i slutet att du blivit fri. Allmänt skulle jag väl säga att du ska stå på dig och kämpa framåt

  Hej.

  Har överlevt psykisk misshandel först från min mamma men även av partner.

  Man blir ju påverkad på ett sätt som är svårt att rätta till själ. Sen påverkas man ju olika av trauman. Men jag skulle rekommendera att prata med någon som är utbildad, få hjälp att trassla ut och läka dem trauman han orsakat dig.

  Psykisk misshandel är hemsk, den känns tydligt men känns för mig som något jag borde klara, man ser inte själv hur man bryts ner. Hur man inte litar på sitt eget omdöme längre.

  Jag tror som övriga att du behöver en (bra) psykolog att prata med men tills du hittar det tror jag det är bra för dig att samla tankarna genom att skriva ner vad som hänt, hur du kände då och känner nu om de olika händelserna. För mig hade detta varit bra att ha förberett men har du lätt för att prata behöver du kanske inte det.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.