Hem > Forum > Arbete & Skola > Hjälp

Hjälp

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 15 totalt)
14
 • I ett sista försök ber jag om hjälp.
  Hjälp att inte välja bort livet.
  Hjälp att hitta någonting som kan få bort den fruktansvärda ångesten.
  För nu är slutet så nära. Jag orkar inte mer.

  I ett sista försök ber jag om hjälp. Hjälp att inte välja bort livet. Hjälp att hitta någonting som kan få bort den fruktansvärda ångesten. För nu är slutet så nära. Jag orkar inte mer.

  Hej!
  Känns det okej att förklara vad som skapar en så stark ångest hos dig? Vad är det som får dig att må så dåligt?

  Trådstartaren

  Långa, många och svåra depressioner som avlöser varandra. Jag kan må bra under en kort period innan det är dags att ramla ner i mörkret igen. Jag orkar inte kämpa mig igenom en till. Det finns ingen ork kvar. Jag vill inte dö, men jag ser inte längre några alternativ 😞

  och tusen tack för att du svarade! Det betyder mycket ❤️

  Långa, många och svåra depressioner som avlöser varandra. Jag kan må bra under en kort period innan det är dags att ramla ner i mörkret igen. Jag orkar inte kämpa mig igenom en till. Det finns ingen ork kvar. Jag vill inte dö, men jag ser inte längre några alternativ 😞 och tusen tack för att du svarade! Det betyder mycket ❤️

  Inga problem, vill inte att du ska gå och ta livet av dig liksom ❤️
  Finns det någon som hjälper dig i dina mörka perioder? Psykolog, familj, vänner?
  Vad är grunden bakom din ångest, någon särskild händelse eller dålig barndom?

  Trådstartaren

  ❤️
  jag har mina föräldrar som jag bor nära. Sen har jag läkare och terapeut inom psykiatrin. Mörkret ute bidrar till mörkret inuti, men mina depressioner kan komma lite närsomhelst under året, oavsett årstid. Det finns en del från förr som från början gav mig mycket ångest, jag har fått terapi för det, men ångesten och mörkret finns ändå kvar. Jag har provat så många mediciner, så många behandlingar men ingenting som håller i längden. Jag vet inte längre vad jag ska göra…

  ❤️ jag har mina föräldrar som jag bor nära. Sen har jag läkare och terapeut inom psykiatrin. Mörkret ute bidrar till mörkret inuti, men mina depressioner kan komma lite närsomhelst under året, oavsett årstid. Det finns en del från förr som från början gav mig mycket ångest, jag har fått terapi för det, men ångesten och mörkret finns ändå kvar. Jag har provat så många mediciner, så många behandlingar men ingenting som håller i längden. Jag vet inte längre vad jag ska göra…

  Det känns som att de flesta åtgärder som finns är tillfälliga tyvärr. Mediciner, när de fungerar, verkar ofta bara funka i några år kanske och då kan man behöva öka på dosen eftersom.
  Jag tror att det enda som fungerar mer långsiktigt är att arbeta med sig själv och bli starkare.

  Om det är något man blivit utsatt för så måste man säga till sig själv, kanske dagligen, att ”det var inte mitt fel, felet låg hos den/de personer som gjorde så mot mig. Det var de som hade problem.”
  Om det är något fel man själv gjort så är det samma sak fast att man säger ” Jag gjorde fel då, alla gör fel. Jag är bättre nu, jag skulle inte göra samma misstag idag/jag får jobba med att inte göra liknande misstag i framtiden”

  Jag vet att det är svårt att gå vidare och inte bli neddragen av sånt som hänt. Man får kämpa dagligen med att acceptera det som var, bli starkare, förlåta sig själv och försöka att inte låta det förflutna förstöra framtiden. Men det är en kamp som sagt.

   

  Trådstartaren

  Det har du så rätt i. Det känns bara så totalt hopplöst när depressionerna hela tiden kommer tillbaka. Varför ska man då leva vidare för? När det bara är ett rent helvete?

  Det har du så rätt i. Det känns bara så totalt hopplöst när depressionerna hela tiden kommer tillbaka. Varför ska man då leva vidare för? När det bara är ett rent helvete?

  Det är tyvärr väldigt svårt att svara på, det är väldigt individuellt. Kan säga att det är många som skulle sakna dig och sörja om du försvann. Men samtidigt tycker jag inte att man ska leva för andras skull.
  Vad har du för ljusglimtar mellan mörkret? Någon person, någon aktivitet, husdjur, hobby, drömmar?
  Är det det från förr som fortfarande är det som dyker upp i tankarna när du mår dåligt?

   

  Trådstartaren

  Jag har en katt som jag älskar trots att jag inte känner något för henne nu. Jag tränar mycket, det är mitt sätt att få en stunds andrum. Jag har inte längre några framtidsdrömmar 😞 det som dyker upp när jag börjar må sämre är att jag inser att mitt liv kommer fortsätta kantas av svåra depressioner. Då känner jag att det inte är värt att kämpa för livet. Det är som att någon bara tar bort all energi och jag bara inte orkar andas mer. Jag försöker göra saker ändå, följa rutiner, ta min medicin och vara ute en stund på dagen, men det fungerar inte alls.

   

  Har två katter själv, de kan verkligen vara jobbiga ibland men älskar dem så.
  Låter bra med träningen iaf, motion, mat och sömn är nog grundstenarna för att man ska kunna bygga sig vidare.
  Livet kommer alltid att gå upp o ner och när man är i det mörkret så ser man oftast inget annat. Men det kan verkligen bli bättre, men det är svårt att avgöra hur och när.
  Har du några vänner du umgås med? Har du funderat på en kontaktperson, någon som du umgås med irl och får ut dig på saker och som du kan prata med på ett lite mer avslappnat sätt än med t.ex. en psykolog?

   

  Trådstartaren

  Ja, min katt har adhd tror jag 😂 hon kan vara riktigt jobbig 🙄
  Jag orkar inte umgås med någon. Det tar mycket mer energi än vad det ger och jag mår ännu sämre efteråt. Fy vad jag är negativ… men jag har gjort den här resan så många gånger och jag vet så väl hur det blir. Jag vill inte bli inlagd igen. Jag orkar inte ta mig igenom en depression till.
  Jag försöker hitta saker att hålla fast vid, men det är som det bara glider ifrån mig.
  Tack för alla dina svar! Jag uppskattar verkligen att du tog dig tid ❤️

  Ja, min katt har adhd tror jag 😂 hon kan vara riktigt jobbig 🙄 Jag orkar inte umgås med någon. Det tar mycket mer energi än vad det ger och jag mår ännu sämre efteråt. Fy vad jag är negativ… men jag har gjort den här resan så många gånger och jag vet så väl hur det blir. Jag vill inte bli inlagd igen. Jag orkar inte ta mig igenom en depression till. Jag försöker hitta saker att hålla fast vid, men det är som det bara glider ifrån mig. Tack för alla dina svar! Jag uppskattar verkligen att du tog dig tid ❤️

  Haha tror de flesta katter har det mer eller mindre XD
  Du är inte negativ, du vet bara vad som fungerar eller främst vad som inte fungerar och det är det du måste hålla dig ifrån. Har en vän som föredrar att sitta hemma, det tar nog mycket energi från henne också. Det är viktigt att du fokuserar på vad som fungerar för dig och vad du mår bra av. Gör inte massa saker för andras skull när du knappt har energi åt dig själv ❤️

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 15 totalt)
14

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.