Hem > Forum > Arbete & Skola > Helgen

Helgen

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Kollat massor på handboll i helgen och även ägnat mig åt hobbies. Ligger efter i studier och även på det nya deltidsarbetet som jag skaffat mig. Behövde den här helgen för att få skingra tankarna och nu är det söndagkväll och jag känner mig friare, gladare och mer lätt i sinnet. Råkade dock surfa in på facebook-sidan där våra lärare lägger upp grejer och fick lite ont i magen. Såg sedan de i min klass och då mådde jag ännu sämre. Huu. Förstått att det jag behöver jättemycket är det lättsamma.

  Är faktiskt med i en kör också och sjöng med de ikväll, det var underbart. Så skönt att vara i en avslappnad miljö och med snälla personer där det inte är så kravfyllt och liksom prestigefyllt. På min nya arbetsplats har chefen och anställda sagt att folk är snälla och inte prestigeinriktade, det är faktiskt sant av det jag känt av hittills. Känns lite unikt med tanke på den branschen. De är supertrevliga också och känner att jag kunnat vara mig själv och att de gillar det. Socialt går det alltså bra. Blir däremot helt svettig av arbetsuppgifterna och att jag är överbelastad med studierna samtidigt. Lite orolig för det, att jag inte kommer klara av det.

  Hur som helst försöker jag nu ge mig själv andrum. Jag orkar inte titta in i mina klasskamraters desperata ansikten och allvaret som vissa lärare kommer dragandes med. Därför har jag ägnat hela helgen åt handbolls-EM, musik, äta godis, körsång och möblerat om i lägenheten. Måste snart inse att imorgon är det skola igen. Och på tisdag jobb. Och så allvaret. Ska dock ta med mig att våga ha fritid fast jag ligger efter. Att hälsan behöver gå före för att man ska orka i långa loppet. Börjat zooma ut också så jag bara ser läraren och slipper se mina klasskamraters dystra miner. Blir deprimerad annars. Det finns roligare saker i livet just nu är skolan.

  Trådstartaren

  Ligger efter ännu mer med studierna. Jag bara latar mig. Orkar inte. Klarade inte av att vara med på föreläsningarna i måndags. Idag är det föreläsningar igen men jag har inte planerat att närvara. Jobbade igår på det nya jobbet och kände efter det passet att det varit jättetrevligt och att folk  verkligen är tjyssta. Så ovant, det var länge sedan. Inget skitsnack, inga obehagliga undervattensströmmar. Till och med cheferna är gulliga. Kan det här verkligen vara möjligt? Arbetsuppgifterna går bättre och bättre också, så nu trivs jag plötsligt där. Märker att jag är så ovan vid en sund arbetsplats med ”normala utmaningar”. Jag är innerst inne beredd på något obehagligt snart. Hittills har det inte hänt och det förbryllar mig. När börjar den psykiska misshandeln undrar jag? Ska jag inte bli utskälld och få hårda anklagelser riktade emot just mig?

  Studierna är dock ett problem och orosmoln. Kan inte motivera mig. Nästa gång jag ska arbeta är först i nästa vecka så jag måste börja plugga nu, inte ens öppnat kurslitteraturen och föreläsningarna är outhärdliga. Kanske att deltidsarbetet tagit mycket fokus och att jag kan vända det här. jag måste börja plugga.

  usch förstår känslan. Låter du plugget vara för länge kommer det leda till ännu mer ångest – försök att ta tag i det innan dess. Kanske föra det ihop med någon annan, eller sätta dig på en ny plats, cafe? Försöka göra plugget till något roligare. Sätt små mål – idag ska jag plugga mellan 9-11. tex

  Trådstartaren

  Tack för dina ord!

  Ja precis, låter man det ligga blir det jobbigt senare istället. Med blotta förskräckelsen lyckades jag hantera ett seminarium igår. Fick hysteriplugga i ett par timmar för att vara förberedd. Det var ett litet delmoment som känns lättande att det är över. Skjutit upp det på tok för länge.

  Nu idag har jag iaf börjat öppna kurslitteraturen och tänkte läsa ikapp så mycket som jag mäktar med under helgen. Planen är litegrann att dutta lite här och där istället för att läsa från punkt a till ö. Det blir för långtråkigt.

  Tyvärr missar jag föreläsningarna även på måndag för då ska jag jobba. haha. Vad bra det går.

  Ja det är löjligt lätt att skjuta upp såna måsten, jag gör det ofta själv. Men man inser snabbt att man bara gör det värre för sig själv. Grymt att du orkade med ett seminarium! När man väl lyckas att göra något sådant känns det så jävla bra – försök leva på den känslan och minns hur skönt det är när du väl gör saker i tid! Lättare sagt än gjort såklart

  Trådstartaren

  Stort tack för din energi och pepp! <3

  Läste ut tre böcker i helgen, alltså inte kurslitteratur, dessvärre… =) Gick på en timmes föreläsning imorse iaf. Bara för att hålla mig kvar och inte tappa kontakten liksom med delkursen. Åkte sedan till jobbet och nu är jag hemma igen. Funderat en del på det här och kommit fram till att det nog är en undermedveten vila som jag ger mig själv. När extrajobbet kom in i bilden och jag hade en tuff termin precis som avslutats har jag blivit tvungen att återhämta mig. Tror att det är det jag ägnar mig åt nuförtiden. Fokuset är också på nya arbetsplatsen så jag har ingen energi över riktigt till studierna.  Det som är bra är att jag kommer mer och mer in i arbetet så det kommer ta mindre energi med tiden. Har faktiskt tackat nej också till vissa pass eftersom jag känner att såhär försummande emot studierna kan jag absolut inte fortsätta med om jag ska få godkänt vid tentan om några veckor. Det är en tråkig delkurs också, tror det bidrar. Blir sömnig när läraren pratar.

  Tack och lov är det en hemtenta också. Inte helt olikt mig att inte plugga övh fram till två veckor innan hemtentan ska in och då få smått panik över att jag inte läst nåt. Sist jag var sådär superambitiös i studier måste varit på högstadiet. Alltså på 90-talet =) Jag är för lat.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.