Hem > Forum > Arbete & Skola > Friskskriven efter 15 år

Friskskriven efter 15 år

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Avatar

  Hej!

  Eller vill eg skriva HJÄLP!

  Sedan en vecka tillbaka är jag enligt min läkare frisk. Det kom som en riktig överraskning. Går på öppenpsykiatrin och har vart deprimerad, suicid, isolerad och socialfobisk under en längre tid. Arbetat totalt ca 1 år sedan 2002. Varit i olika utredningar, terapier, rehabprojekt, haft aktivitetsersättning mm sedan dess. Plötsligt säger läkaren från en dag ttill en annan att jag är frisk och FK drog direk in min sjukpenning såklart. Har nästan ingen kontakt med familj eller vänner. Svårt ringa samtal mm. Bara träffat min samtalskontakt och då och då tränat, den sista tiden. Laddar länge för att ta mej utanför dörren.

  Har någon liknande erfarenhet? Hur gick ni till väga?

  Har väldigt mycket tabletter hemma eftersom det mest är det läkarna sett som lösning i alla år. Är en överdos enda sättet att ta sej ur detta börjar jag såklart undra?

  Avatar

  Hej!

  Har varit i en liknande situation. De på ätstörningscentret ville att jag skulle få hjälp med min depression på allmänpsyk eftersom de inte var specialiserade på det, men på psyk ville de bara ge mig mer läkemedel.

  När jag sa att jag inte ville ta livet av mig under läkarsamtalet på psyk, då tyckte de inte att jag hade någon anledning till att börja i terapi – eller ens ha någon samtalskontakt. De ville endast ge mig läkemedel.

  Du har ingen psykjour du kan ringa?

  Just nu har jag ingen kontakt förutom att en läkare skriver ut mina antidepressiva på vårdcentralen. Tyvärr så har jag inget mer konkret att säga, förutom att du inte är ensam!

  Ta hand om dig, kram

  Avatar

  det är ju en chock bli av med sjukpenning. och hur kan läkare skriva så ? har du pratat med din samtal kontakt och fått nånting som du kan jobba med ? har du nån som kan hjälpa dig med boende och sånt?

  Avatar
  Trådstartaren

  Hej. Tack för svar!

  Är nu utförsäkrad och på öppna arbetsmarknaden via AF. Ingen inkomst men kompis hjälper ekonomiskt tills vidare. Har beskrivit händelsen för IVO och läkarens chef. Finns tydligen ingen annan läkare på mottagningen så kan inte få ett andra utlåtande men ansökt till 2 privata mottagningar för att få träffa läkare där. Fått avslag pga att de har fullt i dagsläget. Överdoserat blandning av mediciner + alkohol 2 ggr för att få stopp på tårar, ”slippa tänka” och få sova bort tiden. Känns oftast lugnare när jag vaknar igen.

  Försöker vara tacksam över att jag har varm lägenhet och katt att umgås med. Det kunde varit värre trots allt…

  Jag upplever ju att läkaren har ljugit om mej för Fk och frångått vår långsiktigt planerade rehab-plan, samt försatt mej i en sämre situation än innan jag sökte hjälp av henne. Är det någon här som har erfarenhet av att anmäla läkare och eller Fk? Hur har det gått? Vart har ni vänt er?

  Ha det bra där ute alla tappra kämpar!

  Avatar
  Trådstartaren

  Försöker lyfta tråden igen. Det är ingen som känner igen sej eller har gjort en anmälan?:

  ”Jag upplever ju att läkaren har ljugit om mej för Fk och frångått vår långsiktigt planerade rehab-plan, samt försatt mej i en sämre situation än innan jag sökte hjälp av henne. Är det någon här som har erfarenhet av att anmäla läkare och eller Fk? Hur har det gått? Vart har ni vänt er?”

  Tacksam för svar!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.