Hem > Forum > Arbete & Skola > Förstör jag min karriär om jag säger ifrån om arbete?

Förstör jag min karriär om jag säger ifrån om arbete?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Jag studerar på heltid och driver eget företag vid sidan om. Har varit utbränd flera gånger, är 25 år. Nu håller jag på käpprätt mot väggen igen och jag vet inte hur jag ska kunna hindra det. Om jag avbryter jobb jag håller på med är jag rädd att jag förstör mitt rykte och förlorar värdefulla kontakter, och så förlorar jag ju förstås inkomst. Har haft problem med CSN förr då jag blev sjukskriven pga ångest, men sökte hjälp för sent… så läkarintyget täckte bara den period efter jag hade sökt hjälp, inte tiden innan när jag ju redan hade varit för sjuk för att göra något. Det där systemet är inte gjort för psykisk ohälsa.
  Nu är jag på väg igen, orkar inte göra något, skjuter upp allt jag borde göra, orkar inte bädda sängen, orkar inte äta, vet inte vad jag vill, vad jag är sugen på osv. Sover skitdåligt när jag väl sover och har ondare i kroppen än vanligt (har fibromyalgi). Vet inte var jag ska vända mig. Har inga självmordstankar, men blir väldigt ledsen när jag undrar om det är såhär livet ska se ut för resten av mitt liv. Om jag ska få ångest varje gång jag ska sova, om jag någonsin kommer att klara av att jobba normalt.

  Borde ju egentligen prioritera min hälsa och min skola, men jag vet inte hur jag ska kunna berätta för min arbetsgivare (är ju egenföretagare, men har en som jag får en massa jobb från) att jag inte kan jobba just nu. Vill inte sätta någon annan i skiten så att säga… Förstår inte hur jag ska få styrka till det. Orkar inte ta kontakt med vården igen, jag behöver inte fler mediciner, äter redan amitriptylin mot fibron. Och ”Unga vuxna” ger jag verkligen inte mycket för. Har testat det flera gånger men det känns inte som att någon förstår mig när jag är där.

  Jag vill så gärna ha någon att prata med, men jag vet inte var jag ska vända mig.

  Vilken svår situation! Jag har inte mycket klokt att skriva just nu, men vill visa att jag har läst. Hoppas att någon annan har mer att skriva. En tanke dök förresten spontant upp: Skulle det kännas lättare att välja att prioritera din hälsa om det blev tydligare vad alternativet är? För jag tänker att i värsta fall så är ju alternativet att du går i i väggen. Ju tidigare du stannar upp desto lättare kommer det bli att återhämta dig, i alla fall i teorin, men om du kör på för fullt tills du kraschar, ja då förlorar du både jobb (eftersom att du helt enkelt inte orkar jobba alls) och hälsa, och kanske även kraften att gå din utbildning. Förstår att det inte är någon rolig sits du är i. Men jag hoppas att du finner ork till att fatta ett beslut som känns och blir bra för dig.

  P.S Hur är det med Studenthälsan? Har du haft någon kontakt med dem? D.S.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.