Hem > Forum > Arbete & Skola > Föräldrar som motarbetar en

Föräldrar som motarbetar en

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
  • Under min uppväxt blev jag tillsagd att strunta i mina läxor och prov. Pappa förslog att jag istället skulle sätta mig framför tv:n och påminde mig om hur tråkigt det var att plugga. När jag sedan ville börja på universitetet efter gymnasiet blev min pappa arg på mig. Det var jag som skrev in min lillasyster där – i någon slags oro inför hur hennes framtid annars skulle bli. Vi blev motarbetade under hela uppväxten att vi inte skulle studera. Från små barn till långt efter vi flyttat hemifrån. Pappa ville också att vi skulle missköta oss på olika sätt. Han tyckte att lagar och regler var till för att brytas och kom med förslag på vad vi kunde göra.

    Paradoxalt nog ledde det här till att vi tyckte vår pappa oftast var en idiot och därför spetsade öronen och lyssnade på lärarna, istället. Vi har även pluggat oss nästan sönder och samman alla tre syskon på universitetet.

    Kan bli så lite förvånad när jag hör personer som har föräldrar som liksom pressar dem i skolan. Betyg har jag förstått i efterhand att många vuxna tycker är viktigt. Ibland kan jag känna att vilken räkmacka vissa verkar ha fått som blivit hjälpta av sina föräldrar. Både i skolan och på andra sätt.

    En gång mötte jag en kille som klagade på att han utbildat sig till journalist inte för att han själv ville det utan för att hans pappa ville det. Då kände jag nästan lite förakt. Jag vet inte varför. Kanske att jag har svårt för när människor lyder sina föräldrar så. Mina föräldrar har varit så uppenbart konstiga så när jag hör andra lyda liknande knäppskallar blir jag liksom lite irriterad. Oklart varför. Kanske är det som att lyda Putin? Man gör det bara inte.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.