Hem > Forum > Arbete & Skola > Flyr genom sömn

Flyr genom sömn

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Hela mitt liv är kaos. Jag flyr från verkligheten och mina känslor genom sömnen. Jag sover bort dagarna, struntar i det jag har inbokat och får ännu mer ångest. Jag bestämmer mig varenda kväll att morgondagen ska se annorlunda ut och att jag ska gå upp och ta tag i saker som jag skjutit upp/struntat i. Jag vet inte hur jag ska orka vända på detta och ha en rimlig vardag igen. Allt blir bara värre när jag har dessa perioder. Jag pratar med vänner och får verkligen jättebra stöd därifrån, men ändå kan jag inte förmå mig att bryta den onda cirkeln. Snälla kan någon komma med tips. Eller om någon också sovit bort 16-18h/dygnet i flera veckor, snälla berätta för mig att jag inte är ensam. 😭

  Avatar

  Hej, har samma problem med pasitivitet och trötthet. Sover dock inte lika länge som dig, men gjorde det för många år sedan när jag hade en depression. Extrem trötthet är vanligt vid depressioner, men även vissa sjukdomar. Och då behöver man gå till doktorn för att få hjälp. Problemet är att komma dit, då det känns som om allt tar emot när man mår riktigt dåligt och att man helt enkelt inte orkar besöka doktorn.

  Hej

  Du är inte ensam ❤️ Jag gör likadant i perioder till och från de sista åren.

  Som du säger kan man både förstå och prata om att man vill vända och tänka att imorgon ska jag… men sen blir det inte så. Det är jättesvårt att ge tips men för mig har det varit att sova bort dagarna ett tag sen när jag är mogen för det, ställa klockan och ta en promenad. Kanske inte göra det jag egentligen måste utan något helt annat. Ja, jag får ångest ändå av allt jag måste göra men ibland fungerar inte kroppen/hjärnan och då får det vara så. För min del handlar det om att jag är deprimerad och det går i vågor, sämre perioder innebär att jag bara vill sova bort allt.

  Som sagt är mitt svar ingen lösning men du ska inte känna att du är ensam. Ta hand om dig, kram

  Avatar

  Aktivera dig, lyssna på musik, försök få en vardag med rutiner. Dansa, spring, motionera , laga mat.  Rutiner och intressen är viktigt. Bygg upp ditt självförtroende. Hitta på något roligt. Du är ju medveten att du sover och flyr genom sömnen. Visa respekt för dig själv och sov inte bort livet.

   

   

  Hej.

  Ser att detta är ett gammalt inlägg men du eller någon annan kanske kan ha nytta av det jag skriver.

  Jag känner verkligen igen mig i det du skriver. Under många års tid sov jag 18 timmar utan problem. Under en period var jag så trött att jag inte kunde köra bil, dock inte som narkolepsi. Min räddning blev medicinen voxra. Den innehåller bupoprion som är uppiggande. Dock ska det tilläggas att jag upplever starkare ångest av medicinen och insättningssymtomen var rätt ordentliga med ryggvärk och huvudvärk. Tänk också på att SSRI preparat, alltså antidepressiva har trötthet som biverkning vilket alltid påverkat mig. Kolla även upp och läs om sjukdomen ME, om det är något du känner igen dig i.

  Skulle vara intressant att veta om du också har ett extremt sötsug som inte går att behärska?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.