Hem > Forum > Arbete & Skola > Extremt rädd att göra fel på jobbet

Extremt rädd att göra fel på jobbet

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7
 • Hej,

  Jag har så långt jag kan minnas haft problem med ångest och prestationskrav. Problem jag har är att jag har extrem ångest/rädsla för att göra fel på jobbet. Jag arbetar som löneadministatör (arbetat på mitt nuvarande arbetsplats ca 4 månader). Ångesten har blivit värre när man måste arbeta hemifrån, jag ältar saker som jag ev. gjort fel och dubbel/trippelkollar massa saker på fritiden, ibland t.o.m. på natten!

  Jag arbetar tidsbegränsat och ser faktiskt framemot att vara arbetslös pga. ångesten. Jag har bestämt mig för att byta yrke eller ev. börja studera till hösten.

  Ni som har hög prestationskrav/ångest pga jobb eller skola, hur hanterar ni detta bäst? Det känns som att jag ska bryta ihop snart 🙁

  Hej,
  Usch jag kan verkligen förstå hur du känner dig. Jag har med väldigt hög prestationsångest, jobbar som samordnare och dubbelkollar ALLT, alla mail läser jag igenom flera gånger och ändrar, byter ord osv, blir aldrig riktigt nöjd.
  När jag attesterar fakturor eller poster är det likadant, får hög puls och trippelkollar allt.

  De senaste månaderna har jag försökt intala mig själv att det är mänskligt att göra fel, förr när jag gjorde något fel (som var väldigt lite) hade jag ångest , ältade detta länge och pratade med personen som blivit drabbat, bad om ursäkt och klandrade mig själv.
  Nu när jag gjort något fel så ber jag om ursäkt och tänker att det får räcka så. Jag är mänsklig och alla gör fel ibland. Så den biten har jag blivit lite bättre på men har fortfarande hög prestationsångest.

  Du är inte ensam!

  Trådstartaren

  Hej, Usch jag kan verkligen förstå hur du känner dig. Jag har med väldigt hög prestationsångest, jobbar som samordnare och dubbelkollar ALLT, alla mail läser jag igenom flera gånger och ändrar, byter ord osv, blir aldrig riktigt nöjd. När jag attesterar fakturor eller poster är det likadant, får hög puls och trippelkollar allt. De senaste månaderna har jag försökt intala mig själv att det är mänskligt att göra fel, förr när jag gjorde något fel (som var väldigt lite) hade jag ångest , ältade detta länge och pratade med personen som blivit drabbat, bad om ursäkt och klandrade mig själv. Nu när jag gjort något fel så ber jag om ursäkt och tänker att det får räcka så. Jag är mänsklig och alla gör fel ibland. Så den biten har jag blivit lite bättre på men har fortfarande hög prestationsångest. Du är inte ensam!

  Tack att du skrev. Jag känner igen mig i det du skriver.

  Jag har haft perioder då jag har klarat av de få fel man gör men nu har det blivit nästan för mycket, jag vaknar med ångest varje dag. Att jobba på distans när man är ny är jobbigt, svårare att få hjälp av kollegor och osäkerheten växer kring det jag gör och säger.

  Jag har sökt hjälp för detta men måste vänta tills september tills de ens skickar kallelsen.

  Kan du prata med din chef om detta, att du kanske behöver avlastning för vissa arbetsuppgifter som du just nu tycker är för mkt ? Alltså de som ger dig mest ångest.

  Jag har med varit på mitt jobb i 4 månader och det är extra tufft innan man kommit in i alla arbetsuppgifter, kan också vakna mitt i natten och Maila mig själv för saker jag ska komma ihåg eller dubbelkolla, även plötligt få ångest och kallsvettas för jag tror jag glömt något eller gjort fel.
  Det blir inte lättare när i alla fall jag som redan har prestationsångest och stark beslutångest även i vardagen :/
  Vad kan vi göra för att göra det lättare för oss ?
  Vad för tid väntar du på till hösten , är det vårdcentralen du kontaktat då?

  Trådstartaren

  Tack att du skriver till mig, jag tänker på en grej med jobbet om och om igen, tvångsmässigt. Jag tar för mycket ansvar för mitt jobb och har svårt att släppa kontrollen.

  Jag sa till min chef att jag behövde mer stöd för att jag sitter hemma nästan hela tiden själv och ingen frågar hur det går. Jag märker att det har blivit mer fel pga att jag jobbar hemifrån. Stressen och ångesten gör att jag har svårt att fokusera. Nu är hälften på semester inklusive chefen. Mina kollegor har lika mycket att göra som jag.

  Precis så är det för mig, jag kommer på saker jag måste dubbelkolla. Vad jag än gör så kan jag inte sluta tänka på jobbet, jag t.o.m jobbade lite över en timme i lördags för att bli lugn. Jag gick på promenad imorse kl 06 men ångesten och ältandet går inte bort.

  Jag har tagit kontakt med vårdcentralen för att få tid hos psykiatrin.

  Behöver du jobba hemifrån hela tiden eller kan du få vara på kontoret ? Träning är den bästa medicinen. Samma för mig jag jobbar gärna några timmar på kvällen eller på helgen för min egna skull, dessa timmar skriver jag inte ens upp, så fel egentligen

  Trådstartaren

  Jag måste jobba hemifrån för att jag bor så långt ifrån mitt jobb. Jag kan inte jobba på distans längre, det är katastrofalt för mitt mående.

  Jag tror att när vi jobbar extra utan att få betalt för det eller mer flex, så håller vi ångesten vid liv, det är en falsk trygghet. Har du sökt hjälp för dina problem?

  Finns det inte liknande jobb närmare där du bor , du hade nog mått bättre av att arbeta på en stabil plats med kollegor omkring dig. Kram.

  Jag ska till vc i augusti men för andra problem med mitt mående som säkert hänger ihop med detta också

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.