Hem > Forum > Arbete & Skola > Ersättare

Ersättare

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
 • Sprang på en gammal kollega igår, igen. I somras var det någon annan från samma arbetsplats. Övervägde noggrant om jag skulle gå fram eller inte, men gjorde det. Vi stod och pratade i säkert 40 minuter.

  Fick höra att andra som ersatte mig har råkat ut för liknande behandling och därför har de också slutat – trots inga nya tjänster eller planer på att göra annat som kommit emellan. De säger upp sig från fasta anställningar. Det verkar vara minst tre personer som valt att lämna efter mig och det har gått knappt tre år. Fick lite ångest av det, vetskapen om den där toxiska arbetskulturen som pågår, samtidigt som jag kände en ofattbar lättnad, en frid, glädje, stärkt över att det inte var personligt.

  Jag sa rakt ut att jag resonerade som så att om jag bara slutade så skulle problemen upphöra (syndabocken och hackkycklingen), att arbetsplatsen skulle börja fungera igen. Hon svarade då att det har vi sett att den inte har gjort. Det är värre än någonsin där nu. Bra att du slutade, tyckte hon.

  Försökte varna en tjej som skulle bli min ersättare då jag var med på den arbetsintervjun. Sa rakt ut troliga scenarier men blev hejdad en del av VD som satt bredvid mig. Kände ett ansvar att hon skulle få dåliga vibbar, inte säga upp sig från sin nuvarande tjänst. Välja något med omsorg. Hon har slutat nu också.

  Det är något rejält fel på den där arbetsplatsen. Ledningen är otäck och det sipprar ner i organisationen.

  Själv känner jag mig fortfarande påverkad. Tilliten till andra främmande människor är kraftigt nedsatt. Jobbade förra veckan på ett ställe, ett inhopp, och när vi skulle ha personalmöte var jag övertygad om att jag skulle bli psykiskt misshandlad. Så blev det absolut inte, tvärtom fick jag höra bra saker. Det känns som om jag aldrig kommer glömma det här, som att jag är skadad för livet.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.