Hem > Forum > Arbete & Skola > Blicken på omgivningen

Blicken på omgivningen

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
  • En sak som slår mig ibland är hur man betraktar världen utifrån sin omgivning. Minns det under tidiga pandemin hur det i en podcast pratades om hur alla människor i dess sfär var så försiktiga att inte smitta andra. Denne själv var därmed inte lika försiktig. Antagligen för att den tyckte i princip att alla andra fyllde den kvoten. Bedömningen var ju  att folk var väldigt omtänksamma och brydde sig om varandra, upplevde hon.

    Sedan tänker jag på klimatet. Där påtalade denna människa igen att folk i hennes omgivning källsorterade, åkte inte utomlands med flyg, konsumerade väldigt lite. Själv gjorde hon allt det där. Och lite därtill. En superutsläppare. Men hon lite beklagade sig över dessa som ansträngde sig så. Argumentet var väl att inte kan man väl förvänta sig något av henne själv? För världen är ju fylld av engagerade människor, såg ju hon. Vad tryggt.

    Min mamma exempelvis ser sina döttrar värna om andra människor. Vi får ge henne tips och livsråd. Själv har hon i princip inga egna att ge. Hon verkar därmed simma runt i en uppfattning om att allt är som det ska. Vackert. Fint. Ljust. Hoppfullt.

    Jag bara har tänkt på hur orättvist det är att de som bidrar tvingas få en ganska pessimistisk världssyn, samtidigt. Medan de som inte lyfter ett finger ser allt det goda andra gör. Vilket verkar bidra till en uppfattning om att man fortfarande inte kan kräva något av dem, för världen verkar ju styras av sig självt.. Av goda krafter. Det är som att man byter energier med varandra.

    Är det någon annan som tänkt på det också?

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.