Hem > Forum > Arbete & Skola > Att hata sig själv.

Att hata sig själv.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Hej,

  Jag har nu under längre tid gått omkring bokstavligen känt ett enormt hat jämt emot mig själv.

  Det finns ingen logisk förklaring till varför känner så, det enda jag vet säkert är att det är som värst på kvällar och nätter eller när jag varit med vänner och dem gått hem eller om jag går hem ensam.

  Så jag undrar om jag är ensam om att känna så?
  Är jag konstig som känner så?

  Jag kan liksom inte se det bra i mig som andra tycks prata om.

  Hej!

  Först vill jag bara säga att du verkligen inte är konstig, eller ensam om att känna så. Tyvärr!

  Känslan av att inte känna igen sig i andras positiva beskrivning av en själv gör lätt också att en känner sig än mer ensam med känslorna, vilket kan förstärka de andra negativa känslorna.

  Så bra att du ställer frågan här, jag tror att många känner igen sig i dina tankar och känslor – hoppas att fler svarar. Det låter som om du känner just ensamhet kring de här frågorna, finns det någon i din närhet (eller samtalskontakt) som du kan berätta om dina känslor för? Någon som du tror kan lyssna och försöka förstå hur du känner, som inte automatiskt peppar dig med sådant du ändå inte kan känna igen dig i (just nu i alla fall).

  Trådstartaren

  Hej! Först vill jag bara säga att du verkligen inte är konstig, eller ensam om att känna så. Tyvärr! Känslan av att inte känna igen sig i andras positiva beskrivning av en själv gör lätt också att en känner sig än mer ensam med känslorna, vilket kan förstärka de andra negativa känslorna. Så bra att du ställer frågan här, jag tror att många känner igen sig i dina tankar och känslor – hoppas att fler svarar. Det låter som om du känner just ensamhet kring de här frågorna, finns det någon i din närhet (eller samtalskontakt) som du kan berätta om dina känslor för? Någon som du tror kan lyssna och försöka förstå hur du känner, som inte automatiskt peppar dig med sådant du ändå inte kan känna igen dig i (just nu i alla fall).

   

  Jo, du har helt rätt,i det du säger.

  Känns som jag inte och/eller ignorerar det bra folk säger.

  Hej, Jag har nu under längre tid gått omkring bokstavligen känt ett enormt hat jämt emot mig själv. Det finns ingen logisk förklaring till varför känner så, det enda jag vet säkert är att det är som värst på kvällar och nätter eller när jag varit med vänner och dem gått hem eller om jag går hem ensam. Så jag undrar om jag är ensam om att känna så? Är jag konstig som känner så? Jag kan liksom inte se det bra i mig som andra tycks prata om.

   

  Jag håller med dig. Jag är väldigt skiftar dock väldigt mycket i hur jag ser mig själv och världen i övrigt.

  Men nu på senaste tiden har jag kommit in i en period av så mycket självhat. Jag är inte bra nog. Jag är inte värd relationer med folk. Jag måste bli bättre. Jag måste förändras. Jag är inte ens vacker nog.  Även när folk tycker om mig. Så känner jag typ att dom inte vet vad dom snackar om. Kanske för att jag inte alltid visar alla nyanser av mig själv längre. Rädd att förlora folk.

  Du är inte ensam. Jag önskar att jag kunde se det som vissa andra ser. Så att jag kan sluta gå igenom dagar och totalt slösa bort dom i dessa känslor. Det är bara sjukt svårt. Känns inte alltid som att det är jag som kontrollerar detta heller.

  Jag hoppas att du får en bra dag snart och att du får se dig själv ur ett annat ljus. Allt handlar ju ändå om perspektiv.

  Kram.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.