Hem > Forum > Arbete & Skola > Ätstörning

Ätstörning

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Hej! Jag är en tjej på 15 snart 16 år. Jag har sen några år tillbaka haft depression,ptsd och lite ätstörda tankar. När jag var 14 flyttade jag till behandlingshem och bor här än idag men mina ätstörda tankar har ökat något kraftigt på senaste tiden. Jag hoppar över måltider,tränar i smyg och tar saker mot förstoppning. Jag har en terapeut och hon försöker stötta mig så mycket som hon kan och hon och jag försöker göra så att jag blir frisk från dessa tankar men får ändå panik… På helger kan jag inte äta godis utan att få panikattack efteråt, det är konstant dessa tankar i huvudet och jag är bara så trött. Jag vill bara bli frisk från min psykiska ohälsa någon gång men det känns som om att det aldrig kommer hända. Kommer alltid må skit, kommer aldrig kunna njuta på helgerna av lite godis… Hjälp, jag orkar snart inte

    Ätstörningar är fruktansvärda. De ligger ständigt där i bakhuvudet och lägger sig i hur vi tränar och äter – något vi måste göra för överlevnad! I dagens samhälle är det särskilt svårt med sociala medier och fitnessikoner och influencers och allt vad det är. Men du säger att det ökat på senaste tiden. Vet du varför? Har det hänt något särskilt?

    Det gläder mig att du ändå vill tillfriskna och att du får aktiv hjälp. Jag kan inget annat än att hoppas att det blir bättre och att du en dag kan se dig i spegeln och tänka: wow! Oavsett hur mycket skräpmat du har ätit eller hur lite du har tränat. För det förtjänar du. Någonstans är det väl kanske det ätstörningar grundar sig i: att man inte är nöjd med sig själv. Och det är det svårt att ge något framgångsrecept på, självkänsla är inget man får genom att knapra ett piller. Det är lättare än någonsin att jämföra sig med andra och att tillåta både sig själv och andra döma en efter ens utseende. Kanske blir det lättare på vägen om du börjar följa kroppspositivism-konton på Instagram, följer eller chattar med andra som tagit sig igenom ätstörningar, och diskuterar dina smygträningar med din terapeut och vad du kan göra för att inte känna det behovet.

    Ja, som sagt. Jag hoppas att du tänker wow! om dig själv i framtiden och att du kan unna dig godis. För det förtjänar du.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.