Hem > Forum > Arbete & Skola > Anpassad studietakt på universitet/högskola?

Anpassad studietakt på universitet/högskola?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Är det någon här som fått anpassad studietakt på universitet/högskola? Hur har det i så fall fungerat? Var det lätt att få stödet?

  Jag behöver skaffa mig en eftergymnasial utbildning för att komma vidare i arbetslivet, men jag p.g.a. funktionsnedsättning orkar jag inte plugga heltid. Kruxet är att nästan alla program är just på heltid. Jag vet att man kan läsa fristående kurser, och på så vis komponera ihop sin egen kandidatexamen, men det fungerar inte om man vill gå en utbildning som leder till en yrkesexamen. Då måste man läsa ett program. Jag vet att man i vissa fall kan få möjlighet att läsa i en lägre studietakt, men det verkar inte alltid vara möjligt.

  Tips på varje universitet måste ha en bra studievägledare och någons om är ansvarig för funktionsanpassningar – borde vara säkra kort att prata med ang dina frågor.

  Jag är leg lärare numera efter en massa enstaka kurser genom en massa år – så yrkesutbildning behöver inte vara bundet till program…. men kolla upp det

  Trådstartaren

  Tips på varje universitet måste ha en bra studievägledare och någons om är ansvarig för funktionsanpassningar – borde vara säkra kort att prata med ang dina frågor. Jag är leg lärare numera efter en massa enstaka kurser genom en massa år – så yrkesutbildning behöver inte vara bundet till program…. men kolla upp det

  Jag har nu kollat runt en del (både med studievägledare och på kurser och program) och att läsa på halvtid verkar svårt. Inom ett program startar kurserna oftast bara en gång per år, så man måste läsa dem i samma takt som alla andra. Den enda anpassning som går att göra är i princip att läsa varannan kurs och skjuta resten på framtiden. Men jag orkar inte plugga heltid i fyra, fem veckor för att sedan inte plugga alls.

  När det gäller fristående kurser så går även många av dessa på heltid. Men visst, kanske skulle jag kunna komponera ihop en konkurrenskraftig examen med de kurser som finns på halvfart och kvartsfart. Kruxet är bara att man inte kan ansöka om anpassat studiemedel från CSN förtän EFTER man börjat på utbildningen, vilket innebär att jag skulle behöva ge upp min sjukpenning i särskilda fall (som inte går att få tillbaka) och tacka nej till frilansuppdrag bara för att KANSKE få rätt att läsa på halvtid med helt studiemedel. Att kombinera halvt studiemedel med halv ersättning från Försäkringskassan går ju idiotiskt nog inte.

  Nä… Som det är nu så får jag nog vänta med att börja plugga. När man inte orkar plugga heltid så kräver en eventuell studiestart massor av planering och framförhållning.

  Vad synd – där finns något som man borde ställa sig på barrikaderna för ….

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.