Hem > Forum > Arbete & Skola > Anhörig till min syster med depression och ADD

Anhörig till min syster med depression och ADD

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Hej! Min syster som är 18 år har haft depression i några år och har nyligen fått reda på att hon förmodligen har ADD. Efter det beskedet gick vår pappa hastigt bort. Sedan dess har hon inte gått i skolan (5 veckor), sköter inte sin hygien, utan bara ligger i sin säng i princip. Jag och mamma har försökt prata med henne men hon bli irriterad så fort man nämner något om skolan. Det är klart att vi alla sörjer vår pappa men snart orkar jag och mamma inte med att också ta ansvar för min vuxna lillasyster… hon har redan gått om gymnasiet 1 gång. Är så orolig för henne hela tiden och vill verkligen inte att hon ska tappa bort sitt liv. Tacksam för stöd och hjälp!

  Går hon vanligt gymnasium? Kanske är det för krävande skolform för henne. Folkhögskola eller Komvux är mer flexibelt och mer individanpassat. Kanske skulle hon orka gå en sådan skola mer.

  Hon vill nog studera men orkar inte med alla krav rent praktiskt och/eller socialt på ett vanligt gymnasium. Folkhögskola och Komvux kan ju finnas både som distans- och när-utbildning.

  Sedan kanske hon också skulle behöva prata med en psykolog/kurator om sorgen efter er pappa.

   

  Avatar
  Trådstartaren

  Ja hon går vanligt gymnasium, stylist. Hon har gått hos psykolog i över ett år nu sen hon försökte ta livet av sig… men problemet nu är att hon är mitt i mellan bup och vuxenpsyk som har handläggningstid på typ 10 månader…

  det är svårt när hon är över 18 eftersom det endast är på hennes villkor som saker kan ske och vet inte om hon klarar det ansvaret :/

  Avatar

  Vet att det kanske inte är till jätte mycket hjälp men vad gäller Add är det inga problem och angående depprisionen så måste hon kanske hitta lite motivation igen att inte vilja vara i skolan är ganska jobbigt, förstår hur jobbigt det måste va angående pappan:( beklagar sorgen💜 har hon några kompisar?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.