Hem > Forum > Arbete & Skola > Anhörig psykisk ohälsa, depoerision

Anhörig psykisk ohälsa, depoerision

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6
 • Avatar

  hej min bästa vän har drabbats av depression och pysisk ohäls. Hon vågar inte prata med någon mer än mig vad ska jag Göta som person för att få henne att må bra pch kunna hjälpa henne? Jag mår själv dåligt av att se stt hon mår så dåligt som hon gör?

  Avatar

  hej min bästa vän har drabbats av depression och pysisk ohäls. Hon vågar inte prata med någon mer än mig vad ska jag Göta som person för att få henne att må bra pch kunna hjälpa henne? Jag mår själv dåligt av att se stt hon mår så dåligt som hon gör?

  God kväll här på Mind Forumet.

  * Har läst hela ditt inlägg / tråd här ovan.

  * Vilken ålder är Din bästa vän i?

  * Om Din vän är under 18 år så skulle jag rekommendera dig att vända dig till BUP eller om det är över myndighetsåldern då vänder man sig till Öppenvården, vuxen i det Län hon/han bor i och berättar hur det ligger till och hoppas Du kan få några handfasta tips / råd för din bästa väns hälsotillstånd/ångest?

  * Vilken ålder är Du själv i, pga Du skriver att Du heller INTE mår så bra och låter på mig som Du skulle behöva ”lufta lungorna” en form av prat-ventil t.ex. hos en psykiatrisk sjuksköterska eller psykolog som också din bästa vän nog behöver träffa via en mottagning?

  * Har Du kunnat prata ut med någon nära anhörig eller släkting som Du vågar och anförtro dig om din bästa väns mående och ditt egna mående också så klart?

  Om Du har flera frågor eller vill bara prata ut, så får du gärna återkomma till mig här på Mind Forumet.

  Var rädd om dig och ta hand om dig också…

  På återseende…

  Avatar

  Hej! Det bästa du kan göra för din vän är att finnas där, lyssna och inte ställa krav. Din närvaro är viktig för att hon inte ska känna sig ensam. Prata med henne och berätta att hon är viktig och betydelsefull för dig. När man mår dåligt är det lätt att glömma bort att det faktiskt finns människor i sin närhet som bryr sig om en. Är det bara du som vet att hon är deprimerad? Det finns Hjälplinjen som hon kan ringa anonymt om hon vill. Du hittar mer information på 1177. Det är dock bara tillfällig hjälp. Det hade varit bra om hon tog kontakt med en kurator eller psykolog. Hon behöver inte berätta för någon att hon går dit. Du kan följa med henne som stöd. Om hon är ung kanske ungdomsmottagningen kan hjälpa till eller så kan hon gå till sin vårdcentral och få remiss därifrån. Det är viktigt att få hjälp för att din vän ska må bättre. Det finns också psykolog via mobilen som man kan ha videosamtal med hemifrån om det känns jobbigt att gå ut. Googla psykolog via mobil så tror jag du hittat något. Jag hoppas mitt svar är till någon hjälp. Vänliga hälsningar från någon som både själv varit deprimerad och också har vänner med psykisk ohälsa

  Avatar
  Trådstartaren

   

   

  God kväll här på Mind Forumet. * Har läst hela ditt inlägg / tråd här ovan. * Vilken ålder är Din bästa vän i? * Om Din vän är under 18 år så skulle jag rekommendera dig att vända dig till BUP eller om det är över myndighetsåldern då vänder man sig till Öppenvården, vuxen i det Län hon/han bor i och berättar hur det ligger till och hoppas Du kan få några handfasta tips / råd för din bästa väns hälsotillstånd/ångest? * Vilken ålder är Du själv i, pga Du skriver att Du heller INTE mår så bra och låter på mig som Du skulle behöva ”lufta lungorna” en form av prat-ventil t.ex. hos en psykiatrisk sjuksköterska eller psykolog som också din bästa vän nog behöver träffa via en mottagning? * Har Du kunnat prata ut med någon nära anhörig eller släkting som Du vågar och anförtro dig om din bästa väns mående och ditt egna mående också så klart? Om Du har flera frågor eller vill bara prata ut, så får du gärna återkomma till mig här på Mind Forumet. Var rädd om dig och ta hand om dig också… På återseende…

  vi båda är 17 år ocu har inte kunnat prata met någon som vad ska jsg göra?

  Avatar

  vi båda är 17 år ocu har inte kunnat prata met någon som vad ska jsg göra?

  God kväll här på Mind Forumet.

  * Har läst hela ditt inlägg / tråd här ovan.

  * Det bästa som jag kan komma med förslag till er båda, är att ta kontakt med respektive era föräldrar, om de är bra föräldrar och om ni har god kommunikation med dem och älskar er för den ni är osv?

  * Jag tycker ni ska ta kontakt med en Barn- och ungdomspsykiatrin / BUP inom det Län Din vän bor inom och boka in en tid i hans / hennes personnummer som patient till det landsting / region han / hon tillhör pga eran ålder innan ni blir 18 år och går då indirekt över till Öppenvården, vuxen.

  * Om Din bästa vän vill ha stöd och en form av trygghet och någon med sig på första patientmötet med BUP så kan Du ställa upp som vän och och vara med på detta, jag tror säkert han eller hon skulle bli glad om du går med?

  Var rädd om dig och ta hand om dig också…

  På återseende…

  Avatar

  Okej, eftersom ni är 17 år kan ni vända er till närmaste ungdomsmottagning. Om ni inte vet var den är så kan du söka upp adress och telefonnummer på Google. På ungdomsmottagningen ska det finnas både kurator och psykolog. Testa också att ringa Hjälplinjen så kan ni prata med en psykolog som kanske kan ge dig mer råd om vad du kan göra. Hjälplinjen är öppen alla dagar mellan 13 och 22 där ni kan få ett stödsamtal med en psykolog. Deras nummer är 0771-220060 och då kan du ställa dina frågor. Samtalet är anonymt och kostar lika mycket som ett vanligt telefonsamtal.

  Avatar

  Hej jag har en vän jag inte är släkt med o inte känner sen innan ca 3 år tillbaka. Då han på bodde på min ort va typ hemlös o bodde på offentliga toaletter. Jag hjälpte o stöttade honom med tele kläder mat pengar ta kontakt med soc som fixade lägenhet mm allt lugnt i ca halvår då han gjorde sig av med mobil, va avisande i samtal gick iväg o blev hemlös igen o till slut tvångsintagning på psyket. Efter detta varit lugnt i ca 1,5 år o flyttat härifrån men nu samma sak slängt mobil svarar inte på mail, öppnat inte post bet inga räkn o blir snart vräkt!!! Jag ringer soc, psyket o vården men bara rundgång o ALLA förstår att han mår dåligt men ingen kan göra ngt????? Sitter o glor på ett bibliotek hela dagarna o förstår inte att han behöver vård o jag bor 25 mil därifrån??

  HJÄLP!!!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.