Hem > Forum > Varmprat > Våga prov-prata och fundera över ”Meningen med livet”

Våga prov-prata och fundera över ”Meningen med livet”

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Hej alla fina. Även om livet är upp och ner, och ångesten får oss att känna som om gravitationen då och då förändras och drar oss mot jordens epicentrum som världens tyngsta tyngdtäcke så kanske man ibland får energi för att fundera över vad meningen med livet egentligen är. Jag har min fundering kring meningen med livet, men är nyfiken på att höra fler funderingar kring världens största filosofiska fråga. Så, vad tror ni? Vad är egentligen meningen med livet?

  Meningen med livet är kanske att ha en livsuppgift som får en att orka gå upp på morgonen. Som barn var meningen just att ha roligt – att vara en livsnjutare. Som tonåring var meningen att hitta gemenskap och en plats i tillvaron – förstå normer. Som vuxen handlar det mer om att finnas där för andra. Bidra!

  Kanske meningen med livet är att utvecklas från att ha fokus på sig själv, få bekräftelse och hjälp av andra, sedan börja mogna med uppgifterna som äldre och då ge vidare till kommande generationer det man har fått lära sig av insikter, visdomar, kärlek och erfarenheter? Meningen med livet är kanske just att få växa och utvecklas som människa? Vem kan man bli om man tillåter sig få präglas och formas genom livet och i möten med andra? När jag känner att jag inte gör det – är i utveckling, utan har fastnat så kan mitt liv kännas just meningslöst.

  Är så nyfiken på vad du har kommit fram till!

  Jag frågade min syster denna fråga
  Hon svara: Att leva det.
  Meningen med livet är att Leva det.

  O jag fråga Men hur?
  Ta livet som de kommer när de kommer.

  Jag önskar jag hade hennes livssyn

  Det var väldigt fint, Azure Nihyvu! Wow! Just att ”tacka ja” när t ex erbjudanden eller fina relationer kommer i livet skulle jag behöva bli bättre på! Liksom inte fega ur. Hörde i en pod någon säga att den blivit erbjuden en tjänst i typ Miami och vågade inte tacka ja av ren skräck att inte kunna klara av det. Och där hennes kompis hade sagt att man måste tacka ja till feta saker som dyker upp i ens liv. Liksom att man är skyldig sig själv det! Det fastnade verkligen hos mig och påminner om det du skriver Azure Nihyvu!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.