Hem > Forum > Varmprat > Sälja sina fotografier

Sälja sina fotografier

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Jag har väl två parallella spår i livet allt som oftast: det vanliga arbetet/utbildningen/yrket (den sk. karriären) och sedan en kreativ bana vid sidan om. Får panik om jag inte får utlopp för att t ex skriva eller fota eller göra någonting annat som stimulerar den delen av hjärnan. Mår pyton om jag arbetar med något torrt dagarna i ända och får oftast en snabb känsla av att livet är meningslöst, grått och trist. Undrar egentligen om någon här säljer fotografier som ni tagit på er fritid? Har kollat upp lite sidor men blir nervös över de juridiska aspekterna och vad man får sälja och inte. T ex byggnader, kyrkor, visst får man sälja bilder på det utan att kontakta typ någon förvaltning eller upphovsrättsman? Jag har signat upp på lite hemsidor och var precis påväg att ladda upp lite i en portfolio men hejdade mig själv för är orolig att hamna i en ekonomisk knipa eller bli stämd, typ. Jag orkar inte hamna i någon domstol.

  Vet heller inte var exakt man kan få klara besked. Googlat en del och förstår det som att man kan behöva kommersiella eller redaktionella avtal, men tycker inte det framgår vad som gäller exakt på offentliga platser som byggnar mm.

  Någon som har bättre koll än vad jag har? <3

  Har visserligen bara sålt naturbilder och då via galleri, men jag kan rekommendera fotosidan. Medlemsskap från 0 kr och många bra forum för fakta och diskusssion kring foto, regelverk osv.

  Denna tråd kanske kan ge dig något.

  https://www.fotosidan.se/cldoc/lag-och-ratt/vad-far-man-fotografera.htm

  Lycka till

   

   

  Trådstartaren

  Stort tack!!!  <3

  Vad underbart att du tagit och sålt naturbilder, wow! Blev lite inspirerad att kanske röra mig i naturen också och ta bilder. Speciellt om det är lite knivigt med rättigheter så kanske naturen kan vara en bättre start =)

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.