Hem > Forum > Varmprat > orkar ej gå till skolan

orkar ej gå till skolan

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Avatar

  jag orkar inte gå till skolan. jag är ganska säker på att jag har depression (alla symtom stämmer in) men har ej blivit diagnosernad. varje gång jag går till skolan mår jag skit och mina ”vänner” gör det inte bättre. jag har redan stannat hemma flera dagar detta läsår pga mitt tillstånd och jag mår bra när jag är hemma. kanske inte ”bra”, men jag har iaf ingen ångest.  jag vet att det bara kommer bli värre om jag stannar hemma för mycket, men det är strax sommarlov. det kanske är nyttigt att stanna hemma någon dag i veckan? jag vet inte. det enda jag vet är att jag inte orkar låtsas vara glad längre.

  God kväll!!! Du jag kanske känner precis som du, men vet du vad vi vore göra… Testa gå till skolans kurator, det är ju skönt att prata lite. Därtill kan kuratorn boka en tid hos psykologen som dessutom kan hjälpa dig med dina problem.

  Jag brukar känna mig stressad och orolig väldigt ofta, och nu är jag i slutat av åttan och kan inte sluta tänka att jag ska börja nian. Men hur som helst så är livet tufft och man måste stå ut lite till ibland.

  Men nu så har jag en uppgift till dig eller så kan det vara en uppgift till båda oss, att gå och prata med skolans kurator, du kanske mår bättre då.

   

   

  Avatar
  Trådstartaren

  God kväll!!! Du jag kanske känner precis som du, men vet du vad vi vore göra… Testa gå till skolans kurator, det är ju skönt att prata lite. Därtill kan kuratorn boka en tid hos psykologen som dessutom kan hjälpa dig med dina problem. Jag brukar känna mig stressad och orolig väldigt ofta, och nu är jag i slutat av åttan och kan inte sluta tänka att jag ska börja nian. Men hur som helst så är livet tufft och man måste stå ut lite till ibland. Men nu så har jag en uppgift till dig eller så kan det vara en uppgift till båda oss, att gå och prata med skolans kurator, du kanske mår bättre då.

  hej, tack för svar! jag har gått en gång till en ungdomsmottagning, vilket jag kan rekommendera (man behöver inte berätta allt, jag skrapade bara lite på ytan av problemet när jag var där men det var ändå skönt). även fast jag vare sig orkar eller vill ska jag försöka ta mig igenom detta, och jag uppmuntrar dig att göra detsamma. jag hoppas verkligen att det går bra för dig och att du kan må bättre snart! kram

  Jag är själv i lite samma situation. Utan att berätta för långrandigt så utgår hela min depression ur skolan i sig. Det som gjorde saker lite lättare började när jag gick till / hamnade på ungdomsmottagningen och senare bup där jag fick ordet ”depression” på papper. Eftersom att jag har turen att ha många bra lärare kunde jag förklara saker för min mentor. Om jag känner att lektioner helt enkelt är för mycket vet min mentor och mina andra lärare redan varför jag inte är där och det gör det mycket lättare för mig att dyka upp nästa gång. Om du litar på din mentor eller någon annan lärare kommer en liten förklaring att göra stor skillnad och den läraren vet då att det finns en anledning till att du inte är där, det är ju svårt att komma till skolan eller vissa lektioner om man vet att det kanske kommer jobbiga frågor som man inte vill svara på i ett fullt klassrum. Jag hoppas verkligen att du vet någon på skolan som kan och vill hjälpa och du ska veta att man inte måste vara i skolan hela veckan för att få ett betyg. Ta hand om dig och lycka till!

  jag orkar inte gå till skolan. jag är ganska säker på att jag har depression (alla symtom stämmer in) men har ej blivit diagnosernad. varje gång jag går till skolan mår jag skit och mina ”vänner” gör det inte bättre. jag har redan stannat hemma flera dagar detta läsår pga mitt tillstånd och jag mår bra när jag är hemma. kanske inte ”bra”, men jag har iaf ingen ångest. jag vet att det bara kommer bli värre om jag stannar hemma för mycket, men det är strax sommarlov. det kanske är nyttigt att stanna hemma någon dag i veckan? jag vet inte. det enda jag vet är att jag inte orkar låtsas vara glad längre.

  Jag förstår verkligen hur du känner. Jag är deprimerad, och för mig har faktiskt räddningen varit att vara hemma 2-3 dagar/vecka. Visst blir det mycket frånvaro, men det är vad som gjort att jag faktiskt orkat med skolan över huvud taget. De dagarna jag varit hemma har jag arbetat vidare självständigt och försökt välja dagar så att jag missar så lite viktiga saker som möjligt.

  Sedan skulle jag också vilja säga att en samtalskontakt skulle kunna vara till hjälp för dig. Vill du inte prata med skolkuratorn finns ungdomsmottagningen, dit kan du gå och dina föräldrar behöver inte få veta något om det.

  Vill du veta säkert om du är deprimerad eller inte, så kan du be om att få en läkartid på din vårdcentral och där be om att få göra ett test för depression.

  Hoppas att allt löser sig för dig och har du funderingar kring det jag skriver, tveka inte i att fråga!

   

  Edit: såg nu att du redan varit till ungdomsmottagningen en gång. Jag skulle råda dig om att gå dit flera gånger och prata. Och känner du att du och hen du pratade med inte riktigt klickade – BYT. Det finns många olika kuratorer att prata med där, någon annan kanske passar dig bättre!

  God kväll!!! Du jag kanske känner precis som du, men vet du vad vi vore göra… Testa gå till skolans kurator, det är ju skönt att prata lite. Därtill kan kuratorn boka en tid hos psykologen som dessutom kan hjälpa dig med dina problem. Jag brukar känna mig stressad och orolig väldigt ofta, och nu är jag i slutat av åttan och kan inte sluta tänka att jag ska börja nian. Men hur som helst så är livet tufft och man måste stå ut lite till ibland. Men nu så har jag en uppgift till dig eller så kan det vara en uppgift till båda oss, att gå och prata med skolans kurator, du kanske mår bättre då.

  Jag vet inte om jag kan hjälpa dig med något, men jag är 03a, dvs går ur 9an om endast 3 veckor (ahhhhh, sinnessjukt!). Det jag ville säga till dig är att 9an är inte så hemsk som alla påstår och säger. Det är bara för att skrämma upp dig. Helt ärligt har 9an varit mitt roligaste skolår hittills! Ibland slår det en att ”shit jag går snart ur grundskolan” men samtidigt finns tanken ”yes, snart är det slut. Detta är sista september-månaden jag går i grundskolan” osv. Och även om det är en jävla massa np i 9an, och det känns som att dem aldrig kommer ta slut, så vill jag bara säga att de kommer ta slut och det blir bättre. Jag trodde helt seriöst att jag skulle DÖ för att det var så mycket, och att jag inte skulle kunna något alls av vad som kom på np. Men np testar verkligen bara basic kunskap. Liksom, saker som är E-frågor på ett ”vanligt” matteprov kunde vara A-frågor på np! Så no worry, it’ll be fine!

  Jag vet inte om detta hjälpte dig något. Men har du fler frågor kring skolan och framför allt hur det är att gå i 9an/whatever, tveka inte i att fråga! Jag svarar gärna på frågor om det kan få någon annan att känna mindre oro över något!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.