Hem > Forum > Varmprat > Hunger dämpar ångest

Hunger dämpar ångest

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Har haft ångest nu i några veckor en period varje dag men nu tror jag det börjar bli bättre.  Men har märkt att ibland kan jag vara utan ångest men skit hungrig och sen när jag ätit och känner mig mätt får jag ångest? Jag har ingen ätstörning och mår ej dåligt över min kropp så det har ingenting med det att göra. Tror bara att hungern tar över ångesten. Låter galet. Men oftast har jag ångest trots hunger och kan ej äta bra elr mycket, så där föll det.

  Har haft ångest nu i några veckor en period varje dag men nu tror jag det börjar bli bättre. Men har märkt att ibland kan jag vara utan ångest men skit hungrig och sen när jag ätit och känner mig mätt får jag ångest? Jag har ingen ätstörning och mår ej dåligt över min kropp så det har ingenting med det att göra. Tror bara att hungern tar över ångesten. Låter galet. Men oftast har jag ångest trots hunger och kan ej äta bra elr mycket, så där föll det.

   

  Ångest verkar kunna ta plats i många olika delar av våra liv. Själv tycker jag inte att det du skriver låter galet. Det låter däremot som om att det skulle kunna vara krävande och tärande. Mat är i regel en stor del av vardagen och att ätandet ska vara kopplat till ångest är inte nödvändigtvis en enkel sak att hantera.

  För mig är det väldigt liknande. Hunger minskar min ångest. Således mår jag som bäst när jag är hungrig – i det korta loppet. Precis som du också beskriver gör ångesten sig påmind allt oftare även när en är hungrig.

  Det är skönt att läsa att det känns som att det börjar bli bättre! Detta kanske är lite av en standardfråga men ändå: Får du professionell hjälp med ångesten på något sätt? Av egen erfarenhet är det alltid värt att ta ångesten på allvar och inte vänta med att söka hjälp även om en är osäker på att det är tillräckligt illa!

   

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.