Hem > Forum > Varmprat > Exorcism som sista sak att prova innan självmord?

Exorcism som sista sak att prova innan självmord?

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 15 totalt)
14
 • Avatar

  Hej! Jag är ca 30 nu och planerar för självmord men vill så förtvivlat gärna rädda mig själv. Har mått dåligt i depressioner hela mitt liv och klär mig i svart. När jag var 25 blev jag erbjuden en exorcism av Pingstkyrkan (baserat på att de inte gillade metal trodde jag först?? men de försäkrade att de menade allvar och kunde rädda min själ). Jag blev chockad över förslaget och milt sagt arg. Det sårade mig att människor som säger sig arbeta för Guds kärlek på jorden kallade mig “besatt”, de sa att demoner bodde i mig. Nu när det närmar sig slutet för mig tänker jag på detta, hade de kanske rätt? Är det någon som har provat att få en exorcism utförd på sig för att stoppa självmord och då även att kunna leva och må bra efteråt? Har fler fått förslaget? Jag är intresserad av era tankar kring detta.

  Avatar

  Hej, inte jag. Gissar att det kan kännas bra att bli så bekräftad och få så mycket uppmärksamhet som jag antar att man skulle få om någon utövar exorcism på en, men den uppmärksamheten försvinner ju sedan och hur känns det då? Vill du gå med i Pingstkyrkan kanske det kan vara en början. Då kanske du får fortsatt mycket stöd därifrån. Jag vet inte! Ska bli intressant att se om någon med erfarenhet av detta skriver i tråden.

  Avatar
  Trådstartaren

  Jag tvivlar på Pingstkyrkan … Men jag tror ju att man kan få ett enormt påslag av endorfiner och andra välbehagshormoner av att vara föremål för en sådan operation… men om egoboost är anledningen att göra det tror jag nog att i verkligheten kanske man blir besviken för att det inte är så dramatiskt som man hoppats. Jag tror inte heller att det håller i sig efter att det lagt sig, om man inte blir upptagen helt i gemenskapen kanske, det är säkert räddningen för många. Undrar lite hur det känns det att vara en psykiskt sjuk människ i en sådan församling? Hur ser de på en “efter utdrivningen”, har man blivit likvärdig då? Ser också fram emot fler svar i tråden.

  Avatar

  Det undrar jag också! Jag har också övervägt olika former av religiösa samfund eller till och med sekter i mörka stunder. Det kan om inte annat vara lite spännande och distraherande att fantisera om ett annat liv.

  Avatar
  Trådstartaren

  Finns det några självmordssekter i Sverige? Fantiserar om att slippa dö ensam… typ Heaven’s Gate. Helt seriöst. Orkar bara inte med allt tjafs innan, kankse finns det mörka forum på deep web där folk kan sluta pakter med varandra men hur fungerar det i så fall eftersom man inte hör om det? Sverige är nog ett ganska så ensamt land, sådant händer inte här helt enkelt?? Men ja…  att vara medlem i ett samfund där man verkligen blir accepterad istället för att de ska räkna ens demoner vore underbart, tror jag.

  Avatar

  Fantasi kan man leva lite på… Jag brukar tycka att det är skönt att kolla på film när jag är sådär svart. Helst amerikanska komedier.  Och gråta ut lite till sånt i filmen som får mig att tänka på mig, vilket jag aldrig skulle göra om någon såg.

  Avatar

  …lite off topic svar men ändå

  Avatar

  Men tjafs med andra kan var en pepp! Tänk om du skulle ta och gå med på exorcism bara för att se vad som händer. Det kan ju vara intressant att veta!

  Avatar
  Trådstartaren

  Haha off topic är bra, tack för dina svar!! Jo kolla på film hjälper ju tillfälligt när det är såhär svart i sinnet, men då gärna Bergman eller Lars von Trier för jag kan inte känna någon connection till glada komedier när jag är deprimerad. Men det är bra med mörka tankeprovocerande filmer känner jag, och att drömma sig bort till en helt annan tidsepok. Att gråta ut ordentligt gör mig frisk… för en liten tid såklart, men det händer så sällan att jag blir ledsen för att vara utan det med… Tack för att du delar med dig. Hoppas också någon kommer till tråden som faktiskt har varit med om en exorcism och kan berätta!

  Avatar

  Hoppas jag med. Tack själv! Men – kom gärna med ett filmtips för kvällen! Jag gillar också mörk, tankeprovocerande film 🙂

  (Själv såg jag en bra komedi tidigare ikv som jag kan rekommendera till en annan gång: Booksmart)

  Avatar
  Trådstartaren

  Tack, älskar böcker så den kanske är nåt för mig 😂 Jag ger dig ett tips för att verkligen gråta och släppa ut sina känslor… The Fountain. Såg något läskigt på Netflix nu (1:a minuten fångade mig totalt men har ingen aning vad det är för film egentligen – jag bara kastar ut det !) “Svaha – the sixth finger”… “Den dagen jag föddes kved getter som galna… määh määh” oh my GOD så sjukt det verkar, jag ska prova att försvinna in i den nu bara för det. Tack, du har verkligen fått mig att må bättre ikväll så du vet det. Ta hand om dig också!

  Avatar

  Yeah. Tack! Jag mår också lite bättre 🙂

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 15 totalt)
14

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.