Hem > Forum > Varmprat > Boktips- tråd (Böcker om psykisk ohälsa och självhjälpsböcker)

Boktips- tråd (Böcker om psykisk ohälsa och självhjälpsböcker)

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Fick idén att starta en boktips- tråd där vi kan dela med oss av bra böcker vi läst i kategorin psykisk ohälsa och/eller självhjälp.

  Jag för egen del kan rekommendera dessa böcker:

  Depression- det är inte bara du (diagnos på ett omänskligt samhälle)” av Johann Hari. Boken tar upp teorier till depression som är ur ett större perspektiv genom att de tar hänsyn till personens historia, situation och hur samhället runt hen ser ut.

  Den lata vägen till ett fantastiskt liv- och arbetsliv” av Gunnel Ryner. Jag är inget fan av den hurtfriska sortens självhjälpsböcker som lägger alltför stort ansvar på individen och fastnade därför för denna självhjälpsbok, som liksom föregående bok handlar om att se individen i sitt sammanhang och hur man kan arbeta med helheten.

  Den mörka hemligheten” av Egil Linge och Dan josefsson. Om anknytning och barndomstrauman.

  Existensens psykologi” av Bo Jacobsen. Introduktion till den existentiella grenen av psykologin som jag tilltalas av, då den ser kriser som en naturlig del av livet och av att vara människa, och inte sjukdomsförklarar i onödan.

  Fin idé. Jag rekommenderar
  – Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva av Ann Heberlein
  – Det stavas bipolär och kanske en gnutta borderline av Carrå
  – Känslornas mysterier (dikter) av Peter Mickwitz
  – Bara lite till av Heidi Hakala

  Avatar

  Bra initiativ.

   

  Vill informera om att ”Den mörka hemligheten” som Indigo Qugugo nämner framförallt tar upp en av de tre anknytningsstilarna som är otrygga – desorganiserad. Boken ”Hemligheten” av samma författare tar upp de andra tre på ett lättförståeligt sätt 🙂

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.