Hem > Forum > Varmprat > Berätta för ungdomar om självmord?

Berätta för ungdomar om självmord?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Hej, jag är ledare i en idrottsförening och har fått veta att en ungdom som varit aktiv i föreningen har tagit sitt liv. Många av ungdomarna i föreningen vet om det eftersom de kände hen, men inte alla.

  Bör jag berätta för ungdomarna jag är ledare för att det var självmord?

  Jag tycker att det känns viktigt att berätta som det är, jag är jätterädd för att sända ut signaler att man inte ska prata om sånt här. Men det finns också de som säger att vi kanske inte borde och att det räcker att vi berättar att hen har gått bort, av respekt för familjen och situationen.

  Tar gärna emot råd.

  Hej,

  Jag beklagar att ni har gått igenom en sån här upplevelse allihop. När jag gick i gymnasiet så var det nån som tog sitt liv också. Vi samlades i aulan och fick veta det allihop. Jag tycker att det är viktigt att berätta sanningen, och uppmärksamma hur allvarligt det är att vara omtänksam, ta hand om varandra och fråga andra hur de mår. Folk kommer att minnas hen och tänka mer på varandra. Jag beklagar igen, det måste vara tufft för dig med. Men jag hade berättat.

  Ta hand om er❤️

  Så fruktansvärt! Beklagar med hela mitt hjärta. Jag tror precis som Indigo Lyjylu att det är bra att berätta. Säkert går det redan rykten och då viktigt som ledare att berätta så alla får en möjlighet till sanningen? Men hör först med familjen om de samtycker till att det är okej.

   

  Hej, jag är ledare i en idrottsförening och har fått veta att en ungdom som varit aktiv i föreningen har tagit sitt liv. Många av ungdomarna i föreningen vet om det eftersom de kände hen, men inte alla. Bör jag berätta för ungdomarna jag är ledare för att det var självmord? Jag tycker att det känns viktigt att berätta som det är, jag är jätterädd för att sända ut signaler att man inte ska prata om sånt här. Men det finns också de som säger att vi kanske inte borde och att det räcker att vi berättar att hen har gått bort, av respekt för familjen och situationen. Tar gärna emot råd.

  God Tisdags e.m. här på MiND Forumet.

  * Har läst igenom hela inlägget / skrivelsen och de övriga inlägg i denna tråd…

  * Detta är ALLTID en tragedi oavsett kön när ett självmord sker…

  * Jag personligen tycker att Du som idrottsledare bör säga saningen och inte hålla inne med svaret så att säga, alltså att det hade med ”Självmord” att göra…

  * Detta med samtycke ihop med vårdnadshavare / föräldrarna tycker jag personligen att man egentligen inte ska stirra sig blind på för då kan ”Självmord” helt förbli i det dolda dunklet som är en farlig väg tillmötes för alla inblandade parter…

  * Du får gärna ta kontakt med MiND Självmordslinjen oavsett på telefon 90 101 eller Chatten eller via anonymt mailbrev via tjänsten på mind.se

  * Jag vill här som anonym medmänniska via detta anonyma forum på nätet / internet tipsa om en stödförening som heter SPES och för mer information / upplysning gå gärna in på nedanstående länkadress för att fördjupa dig om detta skulle vara en lösning för ert idrottförening i denna tuffa situation;

  * https://spes.se/spes-telefonjour/

  Om Du har flera frågor, funderingar, tankar osv är det bara att skriva av sig på MiND Forum som är helt och hållet anonymt.

  På återseende…

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.