Trygghet

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Jag längtar efter trygghet , kärlek , skogen , en värld utan elaka människor .
    Just nu lever jag i vad jag skulle kalla psykisk misshandel . Men jag vet inte om det är det eller min sambos depression . Hur vet man ?

    Pga. sin depression kan det vara så att han tar ut sitt dåliga mående på dig genom psykisk misshandel? Tror det är väldigt sällan som personer när de mår bra psykiskt misshandlar andra. Så det är aldrig okej att skada någon hur dåligt man själv än mår, eller vilka anledningar/orsaker man har till sin egen smärta. Jag hade så i min uppväxt att ju sämre mina föräldrar mådde desto värre blev mitt liv. När de mådde bra flöt det oftast på hemma också. Det var som en spegel av deras inre som utspelade sig. Tror faktiskt det är vanligt att man far illa när motparten mår dåligt och väljer att agera ut det på en då. Jag tänker att personer som du – som är frisk och inte skadar andra – skulle aldrig ens vara i närheten att psykiskt misshandla någon, hur dåligt du själv än mådde.

    ”Den som har ont, gör ont” tror jag man brukar säga. Hur är sambon när han inte har en depression? Finns det hopp om att det här upphör då längre fram?

    Jag förstår verkligen att du söker trygghet, fina du <3

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.