Hem > Forum > Vad längtar du efter i livet? > Kan livet bara vända till de bra?

Kan livet bara vända till de bra?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Hej!

  Jag är 19 år och tog studenten i somras. Efter studenten jobbade jag några pass, men jag gick in i en depression… med konstanta panikattacker, konstant ångest och grät varje dag, typ hela dagar. Jag har svårt med förändring. Och studenten blev en sådan. Jag är glad att jag slipper skolan… men samtidigt är det jobbigt… jag har liksom gått i skolan i över 10 år sammanlagt…  klart som fan de blir en förändring från skola till jobb och vuxenlivet..

  Fick en psykolog efter att sökt vård i december 2021. Ville då samtidig ha antidepressiva. Men läkaren ansåg att man skriver ut för mycket tabletter i Sverige (han var dansk). Vad är de för jävla svar. Hatar honom.

  Iaf fick en psykolog samt antidepressiva i somras av en annan läkare (annan vårdcentral). Tack gode gud för att jag fick tabletter.

  Men den j*vla psykologen. Det ända hon pratade om var att jag bör gå ner i vikt. Ja absolut, jag är inte smal. Men jag är inte farligt stor… jag vet att medicin, terapi och ta hand om kroppen går hand i hand för att kunna må bättre. Men trodde hon seriöst att jag mådde bättre av att höra om hur jag ser ut?! Jag går iaf inte till henne längre

  Men mina mediciner hjälper iaf och jag har ett nytt jobb. Det är det ända positiva i livet just nu.

  men jag vill bara att det ska bli ännu bättre, som de var för 2 år sedan typ…

  Har inte haft den lätt uppväxt, pappa misshandlade mamma och storebror ofta… (Har en bra relation till pappa idag). Men iaf har aldrig riktigt mått bra.
  men vill må som jag gjorde innan. Kunna leva utan ångest och skit…

  jag vill fortsätta med mitt liv… jag vill kunna planera eventuellt giftemål inom 2-3år med sambon/fästmannen. Vill skaffa barn om 1-2 år… vill ha barn tidigt. Trots mitt mående. För barn är något som gör att jag glömmer mitt mående för ett tag, blir lycklig.

  t.ex när jag är med min systerdotter, jag är aldrig så glad annars. Eller när jag är med sambons syskonbarn 💕

   

  jaja… jag hoppas de blir bättre snart. Har iaf mediciner och ett nytt jobb. Det är ju bra?

  Kram.

  Hej finaste du!
  Jag blir ledsen av tanken att du inte fått något svar än på dina kloka tankar och funderingar. Du ska absolut få möjlighet till att må bra & klart att det kommer vända någon gång, om inte nu så någon gång framöver.

  Jag går lite efter mottot att allt händer av en anledning… Det kan vara att just nu är det en dålig tid i ditt liv som gör att det inte är läge för allt det där andra, barn, giftemål osv… Men hur kan DU göra det som krävs för att få må bra nu? Jag tänker att du försöker med att hitta 3 fina saker som du just nu har, uppskatta det och utforska därefter mer fina saker i ditt liv!

  Jag var själv jätteledsen när jag tog studenten. Det skulle ju minsann vara bästa dagen i livet, men så var det inte…. Vilken himlans besvikelse! Jag tror någonstans idag, flera år senare, att det finns så mycket förväntningar på vissa saker, som t ex att studenten ska vara lycklig. Kan det då vara en sorg om man inte uppfyller den lyckan? Kan det vara den sorgen du upplever nu? Och i så fall, vad kan du trösta dig med själv?

  Kram och kämpa på!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.