Hem > Forum > Vad längtar du efter i livet? > Att kunna dejta igen/träffa en partner

Att kunna dejta igen/träffa en partner

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Hej! Jag är en man med diverse olika typer av ångest. Social ångest, seperationsångest och PTSD. Har i större delen av mitt liv känt mig som en osäker typ, har haft depressioner och har varit med om en hel del tråkigheter under min uppväxt. Jag har inte särskilt svårt att öppna mig för folk och lära känna nya människor, men känna mig uppskattad av dem, och har ännu svårare att förstå varför de skulle vilja vara vän med mig. Nåväl.

    Efter att jag träffade en tjej för ca 2 år sedan som jag dejtar en relativt kort period sker något som i princip alla får vara med om, hjärtekross. Jag får reda på att hon går hem med en annan kille efter en utekväll. Det hon inte vet är att denna kille utsatt mig för misshandel tidigare, och när jag får reda på vad hon gjort sköljde paniken över mig, tappar all självrespekt och det resulterar i självmordstankar, följd av en långvarig depression, isolering och daglig rädsla.

    Idag är jag på annan ort, med andra sysslor och andra förutsättningar. Trots en förbättring när det gäller människor jag har runt mig, så lever mycket av dessa tankar kvar. Att träffa en tjej känns i princip omöjligt. Jag är rädd för att bjuda en tjej på dejt för att jag tror att jag bara kommer känna mig utnyttjad i slutändan, varför ska hon vilja ha mig som är en sån skadad person? Att byta ort trodde jag skulle hjälpa till att hantera detta problem, men tyvärr ser jag alltid paralleller i situationer som triggar igång min PTSD. Jag beskriver min situation så gott det går men tyvärr börjar det kännas hopplöst att försöka förbättra mig själv. Jag är rädd för att hamna i en likadan depression som jag lyckades ta mig ur förut.

    Känner igen mig. Dejtar mycket men känner att det är meningslöst eftersom det alltid slutar med att jag blir sårad. Nu träffar jag en jag tycker om på riktigt men plågas mer av känslan av att jag kommer bli sårad igen, än vad jag kan njuta av det som är bra. Komplex PTSD som spökar. Ja det här var ju inget upplyftande svar men du är inte ensam iaf.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.