Hem > Forum > Vad ger ditt liv mening? > Vad ger ditt liv mening?

Vad ger ditt liv mening?

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 30 totalt)
29
 • Avatar

  Mina barn. Hade varit otroligt tomt utan dom, även om det är jobbigt oxå med småbarnstiden önskar jag inget annat.

  Avatar

  Jag kan tänka mig detta. Jag har inga barn än men känner att jag redan kommer få väldigt starka mammakänslor om/när jag blir gravid och blir mamma. ❤️

  Avatar

  Mitt liv kan vara rörigt. Det kan gå upp o ner och ibland med en himla fart, som en enda stor karusell! Meningen med mitt liv är att få vara mig själv, att få göra skillnad, att bli hörd, att lyssna på, att skapa och att se andra. Mina barn är en stor anledning till att jag hittat meningen med mitt liv. De är de som ger mitt liv mening!

  Avatar
  Trådstartaren

  ❤️

  Avatar

  Att vara behövd av andra människor, när jag fick fast jobb började jag må mycket bättre. Att få känna mig behövd, att jag är saknad när jag är sjuk och att jag märkbart bidrar till något större.

  Avatar

  Okay, det här kommer låta själviskt men för mig räcker det med att jag finns här för mig själv. Jag tror att mitt liv har mening bara i sig självt. Av något skäl fick jag ju ändå en plats här på planeten och får uppleva en del av det som finns här. Det betyder ju något för mig och jag tror ändå att jag har en mer positiv påverkan än negativ på omvärlden även om jag långt ifrån lyckas alla gånger.

  Avatar

  Mitt liv blev meningsfullt när jag började tänka på vad jag skulle göra för mig själv. Jag upptäckte att när jag pratade med människor som gav mig nya saker att tänka på eller nya vinklar att se saker ifrån så fick jag lyckokänsla och mening. När jag gör saker på mitt arbete som folk uppfattar som att jag gör för att hjälpa dem men i själva verket gör jag det för att göra mitt eget liv lättare. Det blir en dubbel vinst situation både för dem som tror att jag är osjälviskt hjälper dem och för mig som slipper dubbelarbete när kollegan vet hur datorerna fungerar eller hur ett prov ska rättas. Det gav mig mening i ett kollektiv. Min partner sedan 20 år som hållit fast vid mig trots mitt heta temperament och som fortfarande älskar att diskutera högt och lågt med mig ger mig mening. För min mor var övertygad om att jag aldrig skulle hitta en partner när jag ställde så höga krav på min omgivning.

  Att ingå i det här fantastiska världsaltet ger mig mening – tanken att när jag dör så kommer mina molekyler och atomer att ingå i det stora kretsloppet. Den ger mig mening och så universums hisnande storlek – att vara en del av det ger mig mening…

  Avatar

  Styrketräning 2 gånger i veckan, övrig fysisk aktivitet. Mina föräldrars hundar, min bror och att mina brorsbarn älskar mig. Att få göra något som jag verkligen tycker om och det är att laga och experimentera med mat.

  Avatar

  Djur.

  hundarna jag haft hand om som bokstavligen höll mig vid liv när jag hade lpt pga självmordsförsök.

  djur är de ända varelser som ger villkorslös kärlek.

  Avatar

  Musik. Konserter. Festivaler och glädje! Underbara klänningar och frigörande dans, att måla i olja och vara ute i naturen, prata med djur, le mot en främling i shoppingcentret. Att skratta med tjejen i kassan på Body Shop fem minuter längre än det tar att genomföra ett köp.

  Avatar
  Trådstartaren

  Härligt med en positiv tråd ❤️

  Avatar

  Härligt med en positiv tråd ❤️

  Jaa så härligt med en positiv tråd! Jag har full respekt att man behöver skriva av sig när man mår dåligt, det vill jag också göra. Men när det går att se de små ljusglimtarna och försiktigt våga glädjas över dem, det känns viktigt för helheten.

  Jag tror att vi ska dela det goda med varandra, hjälpa varandra att se ljusglimtarna.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 30 totalt)
29

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.