Hem > Forum > Vad ger ditt liv mening? > Det är en bra fråga

Det är en bra fråga

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Avatar

  Det är en väldigt bra fråga ”Vad ger ditt liv mening?”. Jag vet faktiskt inte. Jag har grubblat på detta ett bra tag nu.

  Jag älskar mitt jobb, så man kan väl säga att det ger mig en mening. Att ta hand om djuren som jag jobbar med.

  Men.. jag har varit sjukskriven i 1 månad… har haft 2 hjärnskakningar på 1 månad. Läkarna tycker att jag borde byta yrke, då det är via jobb jag har fått alla mina sammanlagt 4 hjärnskakningar.

  Så vad kommer hända när jag inte kan jobba med det längre? När min enda mening med livet tas ifrån mig? Jag vet inte. Har ”lite” ångest över detta.

  Hmm… dataspelet jag spelar ger mig iallafall någonting att göra… känns tragiskt att se det som en mening med livet x) hehe

  Det är en väldigt bra fråga ”Vad ger ditt liv mening?”. Jag vet faktiskt inte. Jag har grubblat på detta ett bra tag nu. Jag älskar mitt jobb, så man kan väl säga att det ger mig en mening. Att ta hand om djuren som jag jobbar med. Men.. jag har varit sjukskriven i 1 månad… har haft 2 hjärnskakningar på 1 månad. Läkarna tycker att jag borde byta yrke, då det är via jobb jag har fått alla mina sammanlagt 4 hjärnskakningar. Så vad kommer hända när jag inte kan jobba med det längre? När min enda mening med livet tas ifrån mig? Jag vet inte. Har ”lite” ångest över detta. Hmm… dataspelet jag spelar ger mig iallafall någonting att göra… känns tragiskt att se det som en mening med livet x) hehe

  Jag tror det är ett vanligt misstag.Man definierar sej genom sitt arbete och så upptäcker man plötsligt en dag,att man inte har nåt annat i sitt liv än just det,arbete.Det är väl därför tanken på att mista jobbet,eller inte kunna jobba längre,blir en sån kris för det flesta.Det är väl tyvärr så,att vi människor har det inbyggt i oss att leta efter en mening.Det är väl vår arts förbannelse,eftersom varje arts uppgift egentligen bara är att föra släktet vidare.Det är ju väldigt ovanligt att djur blir deprimerade även om det förekommer,när de precis som hos människor inte får sina behov tillfredsställda.Det kan ju vara lite lurigt att definiera sina behov,eftersom de ofta är omedvetna och man kan lura sej själv att tro att man inte behöver saker,som egentligen är grundläggande hos alla människor.Behovet av gemenskap,att känna sej sedd och behövd,att man är viktig för andra,delaktig i nåt större än en själv.Jag tror vi är många som letar efter just det här och det är saker vi har tappat i det moderna samhället.Nu ska ju alla klara sej själva och det är vi inte anpassade för.Frågan är bara hur vi ska förändra samhället.

  Avatar

  Tänker bara citera Richard P. Feynman på denna fråga.

  ”Nobody ever figures out what life is all about, and it doesn’t matter. Explore the world. Nearly everything is really interesting if you go into it deeply enough” ― Richard P. Feynman

   

  Avatar

  Världen är så sjuk att man behöver finna saker att må bra av. Dessa saker är meningen med livet! Relationer, natur, djur, god mat, musik, konst, tv-spel visst!

  Avatar

  Hej!

  Ångest är en drivkraft. Använd den!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.