Hem > Forum > Under 18 > Vill inte bli bortgift…

Vill inte bli bortgift…

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 22 totalt)
21
 • Avatar

  Jag är 15 och bor med min pappa. Men han är taskig. Han vill att jag ska vara bäst i allt, ridning, skolan, fotboll mm. Jag fick inte A i matte detta året och pappa blev vansinnig. Han skrek och slog mig, det brukar han göra. Men denna gång sade han att han redan hittat någon som jag ska gifta mig med. Nu i sommar!! Jag vet inte om det bara är ett hot eller inte men jag är skiträdd för jag vill INTE bli bortgift. Måste jag det ska jag ta livet av mig. Vad ska jag göra? Jag orkar inte mer 🙁

  Avatar

  Jag är 15 och bor med min pappa. Men han är taskig. Han vill att jag ska vara bäst i allt, ridning, skolan, fotboll mm. Jag fick inte A i matte detta året och pappa blev vansinnig. Han skrek och slog mig, det brukar han göra. Men denna gång sade han att han redan hittat någon som jag ska gifta mig med. <i>Nu i sommar!! </i>Jag vet inte om det bara är ett hot eller inte men jag är skiträdd för jag vill INTE bli bortgift. Måste jag det ska jag ta livet av mig. Vad ska jag göra? Jag orkar inte mer ?

  Hej vännen! Gud vad hemskt att läsa vad du går igenom. Du måste få hjälp av någon vuxen? Hur ofta slår din pappa dig? Var finns din mamma? Jag förstår att du är rädd och ingen ska behöva vara med om detta. Varför ska du bli bortgift?Här du kontakt med soc eller någon annan vuxen i din närhet?

  Kram

  Avatar
  Trådstartaren

  Hej vännen! Gud vad hemskt att läsa vad du går igenom. Du måste få hjälp av någon vuxen? Hur ofta slår din pappa dig? Var finns din mamma? Jag förstår att du är rädd och ingen ska behöva vara med om detta. Varför ska du bli bortgift?Här du kontakt med soc eller någon annan vuxen i din närhet? Kram

   

  Han slår mig varje gång jag inte är den perfekta dottern han önskar att jag är. Min mamma är död 🙁 Jag vet inte helt säkert men det är så i mitt hemland att man blir bortgift. Jag har inte vågat berätta för någon annan :/

  Avatar

  Hej vännen! Skulle du vilja ha kontakt med mig? Vi kan kanske komma fram till en lösning? De din pappa gör är inte okej,Jag beklagar de som hänt din mamma. Jag finns här ?

   

  Kram

  Avatar
  Trådstartaren

  Hej vännen! Skulle du vilja ha kontakt med mig? Vi kan kanske komma fram till en lösning? De din pappa gör är inte okej,Jag beklagar de som hänt din mamma. Jag finns här ? Kram

   

  Hur menar du med kontakt? Typ mejl?

  På forumet är man anonym enligt användarriktlinjerna. Du kan komma i kontakt med Bris via deras sida bris.se.

  • Detta svar redigerades för 6 år sedan av en moderator.

  Finns det någon i din omgivning som du har förtroende för att prata om din hemsituation, förstår att det är jobbigt, men din pappa har ingen rätt att slå dig oavsett anledning/orsak.

  Bris finns om du känner till det?

  Umo.se?

  Avatar

  Hej!

  Hur är din relation med din pappa när han inte blir arg? Hur ofta blir han arg på dig?

  Det låter som din pappa själv skulle behöva hjälp. Hur ofta händer det att han slår dig? Här i Sverige finns det lag som förbjuder föräldrar att slå sina barn.

  Finns det andra släktingar i din närhet som du kan ty dig till eller söka tröst/stöd eller vågar de inte säga emot din pappa heller?

  Skolsköterskan hade varit ett alternativ om det inte var sommarlov att gå och prata med.

  När det gäller att gifta bort dig är det så det brukar ske i din kultur eller är det något nytt som kommit upp nu när din pappa blir arg? Hur reagerar du när han blir arg på dig?

  Du har en situation som du inte alls skulle behöva ha och jag hoppas att du finner hjälp och stöd.

  BRIS har telnr 116 111, https://www.bris.se/for-barn-och-unga/prata-med-en-kurator/

  Kram

  Avatar

  Hej,

  Vill påminna om forumets riktlinjer för anonymitet, och att utlämnande av personliga uppgifter är ej tillåtet. Med det sagt så kom ihåg att det finns flera organisationer du kan kontakta, exempelvis bris. Via knappen ”hitta hjälp”(välj sedan förslagsvis samhällskartor) ovanför forumet finns fler länkar till olika organisationer som kan erbjuda stöd. Du är ej ensam, det finns hjälp att få!

  • Detta svar redigerades för 6 år sedan av en moderator.
  Avatar

  Jag är ej så insatt men har hört att tjejjourer kan hjälpa till med stöd, och att eventuellt även kontakta soc/polis om det behövs/önskas. Kanske kan vara värt att ringa en lokal jour? Vet ju ej var du bor men kolla den här sidan så bör det gå att hitta en i närheten om du vill: https://tjejjouren.se/kontakta-jour.

  Hejar på dig ifrån mitt hörn!

  Avatar

  Hej! Jag har några tips på ställen som kan hjälpa dig. Först och främst finns TRIS http://www.tris.se/kontakta-oss/

  Sen finns tjejjouren Somaya http://www.somaya.se/

  Sen finns också GAPF http://gapf.se/kontakt/

   

  Snälla kontakta dessa så fort som möjligt. Om du kan ta kontakt med socialtjänsten vore det allra bäst. Ta hand om dig!

  Avatar
  Trådstartaren

  Hej! Jag har några tips på ställen som kan hjälpa dig. Först och främst finns TRIS http://www.tris.se/kontakta-oss/ Sen finns tjejjouren Somaya http://www.somaya.se/ Sen finns också GAPF http://gapf.se/kontakt/ Snälla kontakta dessa så fort som möjligt. Om du kan ta kontakt med socialtjänsten vore det allra bäst. Ta hand om dig!

   

  Han är anmäld nu :/

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 22 totalt)
21

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.