Hem > Forum > Under 18 > Överdos/paracetamol

Överdos/paracetamol

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7
 • Hur skulle min lever/kropp reagera på ca 3,5g pracetamol???(i form av 9st Alvedon Novum)
  Blir det annant resultat om man tar typ säg 400mg sertralin med det?

  Tog 25st för ja men säg 40 dagar sedan,drack kol inom en timme å ja vart ju kvar på övervakning å tester över natten.
  påverkar det hur kroppen skulle reagera på eventuell till öd?

  Undrar inte för att jag har nån plan!!. Men för att veta. Så att jag inte gör det ifall det faktiskt blir farligt osv.

  Trådstartaren

  För att klargör, de 25st sist var också 500mg, jag e bara sämst på matte så ides inte räkna ut g. Blev iaf ”allvarlig intox” enligt giftmedelcentralen som kopplades in i samtalet med 112 hah. Men ja mina värden gick ner fint sist. Extremt hög puls i ambulansen (170bpm typ som mest) men har även ångests så ja.
  Vill som sagt bara ha koll på hur det blir. Vill inte göra för stor skada, men göra så jag får känna nåt å kanske nån bryr sig om en.

  Trådstartaren

  Kan nån typ bara svara?..

  Avatar

  Hej. Jag kan väl ”typ bara svara”…
  Jag vill nog påstå att det inte skulle vara värst nyttigt. Även om de var säg ca 40 dagar sedan, värdena stabiliserades och att du på de planet verkar återställd etc så tror jag ändå kroppen tagit skada/försvagats. Jag tror därmed att för varje od du tar kommer det skada dig än mer (även om dosen är lägre än första gången)…
  Jag hoppas verkligen att du låter bli, de är inga snälla mediciner att od.

  Trådstartaren

  Hej. Jag kan väl ”typ bara svara”… Jag vill nog påstå att det inte skulle vara värst nyttigt. Även om de var säg ca 40 dagar sedan, värdena stabiliserades och att du på de planet verkar återställd etc så tror jag ändå kroppen tagit skada/försvagats. Jag tror därmed att för varje od du tar kommer det skada dig än mer (även om dosen är lägre än första gången)… Jag hoppas verkligen att du låter bli, de är inga snälla mediciner att od.

   

  tack! Var mest det vad andra tror om att liksom kroppen tar mer skada för varje gång osv.. jag ville ha svar på!

  men ja alltså lite tanken… skada mig lite smått på ett sätt som ej syns på utsidan med. Har ju fattat allvarligheten med just paracetamol, hon i ambulansen trodde ju jag hade 0 koll på hur farligt det kan vara. Finns ju en tanke bakom att det vart just den ”enklaste” medicinen.

  Hej, jag får en känsla av att det kanske gömmer sig en uppsjö av tankar och funderingar bakom ditt inlägg?

  Volontärerna på Självmordslinjen finns här för dig och tar gärna emot dig i vad som låter som en omtumlande period i ditt liv.

  Varma hälsningar!

  Trådstartaren

  Hej, jag får en känsla av att det kanske gömmer sig en uppsjö av tankar och funderingar bakom ditt inlägg? Volontärerna på Självmordslinjen finns här för dig och tar gärna emot dig i vad som låter som en omtumlande period i ditt liv. Varma hälsningar!

   

  synd bara att det alltid är fullt i chatten/”ingen volontär ledig just nu” osv… (ringer aldrig dock.)

  tack för att du ”bryr” dig iaf! <3

  Hej!

  Det är levern som tar skada vid en överdos med paracetamol. Bara för att levern klarade sig denna gången så är det inte säkert att den gör det nästa gång. Jag har klarat 6 sådana överdoser. Men har oxå fått motgift. Legat på intensiven och mått as dåligt. Men de har varnat mig för att levern kan bli sjuk om jag bara överdosera lite en gång till. Och det är svårt att få en ny lever.

  Så om du kan gör inte om det. Sök hjälp.

  Lycka till!

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.