Hem > Forum > Under 18 > kära ”bästa vän”:

kära ”bästa vän”:

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  vi var bäst vänner och jag älskade dig.

  du sårar mig varenda dag. du tycker du är rolig.
  du förstår inte hur dåligt du fick mig att må med alla dina kommentarer
  ”jag är så jävla tjock, även fast jag har xs skärp”
  ”jag hatar mig själv”
  ”omg vad tjock jag är”
  ”vem äter ens så mkt”
  de var aldrig riktade mot mig, men jag tog åt mig, bara för att det är den typen av kompetetiv livstil jag lever
  jag hatar dig;

  jag rättar mig själv, min anorexia hatar dig

  Avatar

  Usch vad triggande att höra sådana kommentarer.
  Finns det någon möjlighet att prata med din bästa vän om hur kommentarerna som ska vara roliga känns för dig? Går det att prata med bästa vännen om din anorexia?
  Som bästa vän borde den förstå och acceptera hur kommentarerna påverkar dig och där med sluta med dem. Iallafall tänka en gång extra innan man säger något eventuellt triggande.
  Min bästa vän har/hade anorexia (vet ärligt talat inte om hon är kvitt den eller om det ”bara” blivit bättre). Och som vän försökte jag prata om allt annat än vikt oavsett hur osunt eller mycket jag åt. Jag påpekar aldrig mängden på hennes tallrik eller att hon borde äta mer. För det vet hon redan. Pratar aldrig om utseende överhuvudtaget, inget om hur mitt ideal utseende ser ut eller vad jag skulle vela förändra hos mig. Och även till henne sa jag sällan mer än att hon var fin eller att det passade henne. Inget om att det framhäver eller döljer något hon vill/inte vill.
  Försök gärna prata med din vän och förklara hur det ligger till, vad som skulle hjälpa dig och vad som stjälper.
  Som vän tror jag man vill förneka att den andra har ev problem. Jag har nog alltid vetat att min vän haft problem med mat men innan jag fick det bekräftat förnekade jag alla tecken på dåligt psykisk mående och dålig relation till mat. Jag ville så gärna tro på henne att hon var kräsen eller att hon åt senare eller redan ätit osv. Men när det var uttalat så insåg jag att det egentligen var uppenbart.

  Jag önskar dig allt gott, ta hand om dig. Glöm inte att tacka din kropp för allt den gör för dig, så ge den bränsle (mat) så den kan utföra alla arbeten den behöver göra.
  Och glöm inte att du är vacker, insida ut. Oavsett hur du ser ut är det insidan som räknas. Kroppen är bara ett fodral med många funktioner. Du är din själ.

  Avatar

  Glömde säga att du kanske borde ta avstånd från din vän om du inte kan prata med den eller om den inte respekterar dig och ditt mående. Om den trots att ni pratat fortsätter lägga kommentarer är vänskapen något som kanske borde ifrågasättas.
  Försök omge dig med folk som får dig att må bra utan att trigga din anorexia.

  Avatar
  Trådstartaren

  tack så mycket för svar❤️betyder mycket

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.