Hem > Forum > Under 18 > Född till att bli mobbad?

Född till att bli mobbad?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Avatar

  Hej allesammans!

  Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till längre. Det har snart gått över 9 år sedan jag började bli utsatt. Från årkus 1 fram till jag slutade 9: an har jag blivit utsatt för mobbning, men mest physiskt.

  Nu har jag börjat första ring och det värsta är att mobbningen inte tar slut. Jag hamnade med några av dem som höll på från årkus 7-9 :an.

  Det jag har fått höra från närstående är att när jag börjar gymnasiet skulle mobbningen sluta, men det var lika stor lögn som det jag fick höra innan jag skulle börja högstadiet.

  Mobbningen som jag blir utsatt av är tillmästa dealen physiskt. Det är jätte svårt att ha bevis. Speciellt när dem som håller på använder metoden “Pasivaggressiv.” Sist jag sa till lärarna blev jag dumförklarad.  Dem kom fram till att jag överdrev allting och skickade mig till skolkuratorn.

  När jag skulle välja gymnasium valde jag det så att jag skulle slippa dem från min förra skola men sista veckan på sommarlovet bytte en av dem skola. Så nu går personen i min klass. Det finns andra som också har hållit på mot mig som går i samma skola.

  Dem går in i mig, sprider rykten igen och har sett till att ingen vill bli min vän. De människor som är med mig blir utsatta så dem backar från mig. Sen håller dem även på att sprida saker på Internet men när jag får reda på det raderar de sakerna så att ingen ska tro på mina ord.

  Det finns inga andra skolor som jag kan gå på. Om jag inte ska behöva pendla till andra sidan Sverige.

  Snälla hjälp mig,  jag vet inte vad jag ska ta mig till. Orkar verkligen inte tre år av mer mobbning. 🙁

  Avatar

  Hej!

   

  Först och främst: Kram till dig!

   

  För det andra: Det är inte ditt fel att du blir mobbad!

   

  Rektorn har yrrersta ansvaret i skolan. Har Du pratat med honom eller henne?

   

  Tror även att du kan anmäla skolan till skolverket eller skolinspektionen.

   

  Varje skola ska ha en  handlingsplan mot kränkande särbehandling, vilket mobbning går under.

   

  Du kan också kontakta Friends, som är en organisation som jobbar mot mobbning och utbildar bl.a. kamratstödjare på skolor.

   

  Hoppas Du får hjälp! Du har rätt till en bra skolgång!

   

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.