Hem > Forum > Under 18 > ”Anonym socialrådgivare” 🤔👍🙏🇸🇪…

”Anonym socialrådgivare” 🤔👍🙏🇸🇪…

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • God Tisdagskväll här på MiND Forumet.

  Vill härmed öppna en debatt om följande ämne som GARANTERAT behöver belysas i hela vårt avlånga land Sverige…

  Undrar hur många som vet att detta finns och ens existerar på Internet / Nätet🤔???

  Pga att jag idag var tvungen att anmäla om ett barn som eventuellt far illa i min hemhörande kommun så fick jag tipset av MiND Volontärer att höra av mig till följande instans som INTE / EJ finns rikstäckande inom alla Sveriges Socialtjänst/er inom Sveriges Kommuner och benämns med följande sätt:

  ”Anonym socialrådgivare”

  Min förutsättning för att kunna anmäla detta (s.k. orosanmälan) var att jag ville vara helt och hållet anonymt för jag personligen är rädd för repisalier av olika anledningar, därför var anonymiteten VÄLDIGT viktigt i detta sammanhang…

  Detta finns som Chatt och har olika öppettider via nedanstående länkadress;

  https://etjanst.stockholm.se/SocPaNatet/visual-sitemap

  * FRÅGA-1: Är det någon som har hört talas om ovannämnda och varför finns det så lite information / upplysning att tjänsten finns tillgänglig för tydligen storkommuner än små?

  * FRÅGA-2: Denna tjänst (chatt) behöver GARANTERAT ses över och bli en rikstäckande tjänst för hela Sverige, varför inte / ej döpa den till  ”Anonym socialrådgivare” och bli också en stödförening eller organisation eller nätverk som knyter ihop säcken med alla Sveriges Socialtjänster, vad sägs om det?

  Hoppas flera vill debattera, reflektera, fundera, tankeväckande frågor i ämnet…

  På återseende…

  Nog för att man kan anmäla anonymt som privatperson med, kopiera ut en mall och fyll i, lämna i socialtjänstens brevlåda som brukar finnas utanför där de håller till?.. eller ring in anonymt. Får dom in tips om att ett barn far illa så måste de utreda/bedömma det fallet oavsett.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.