Hem > Forum > Under 18 > Alkoholmissbruk i familjen

Alkoholmissbruk i familjen

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Jag mår så otroligt dåligt just nu. Min pappa har så länge jag kan minnas vart alkolist, och innan min mamma och pappa skilde sig så drack inte min mamma någonting. Men nu är det 6 år senare och för ungefär 1 och ett halvt år sedan träffade hon en kille. Dom träffades på sommaren så när han drack så tänkte jag inte så mycket på hur mycket det var han drack eftersom att jag vet att många ”semesterdricker”. Men det blev höst, båda två började jobba igen osv, men han drack varje dag. Han drack MYCKET varje dag. Och till slut så fick han med mamma på det också. Jag har otroligt svårt för alkohol och kommer nog aldrig bli stupfull eftersom jag är otroligt rädd för alkohol och alla som bara druckit ett glas öl kan jag bli otroligt rädd för, och hon vet det. Jag har försökt prata med henne många gånger och försökt säga hur jobbigt jag tycker det är, men hon bryr sig i te det minsta och det sårar mig så otroligt mycket för jag har en jätte bra relation till min mamma och vi är som bästa vänner. Jag har så många gånger vart påväg att bara sticka hemifrån eller ta livet av mig, men jag vill inte lämna henne på många sätt, jag kan inte lämna henne och det är inte för hennes skull, jag tror att hon skulle tycka att det vart skönt ifall jag stack men inte jag, eller jo skönt på ett sätt men hon är det ÄNDA jag har. Jag har ingen annan än mamma och jag klarar mig inte en enda sekund utan henne.

  Jag vet inte hur eller vad jag ska göra? Eller så får jag väl bara hoppas att jag överlever 4år till med detta.

  Avatar

  Hej vad jobbigt du har det. Du behöver träffa andra som har upplevt liknade saker.  Jag känner igen det du skriver om att älska din mamma – jag har en pappa som drag ganska hårt. Man slutar ju inte älska en förälder som missbrukar! Men man vill ju inte bli en del av deras missbrukar liv eller hur?

  Det finns många olika instanser som har program för ungdomar vars föräldrar missbrukar alkohol och/droger – jag kommer att lägga in  länkar till Maskrosbarn och Anonyma alkholister till dig i efterföljande kommentarer (det är lite trögt att lägga in flera länkar i samma meddelande).  Anonyma alkoholister har en ungdomsgrupp, sociala myndigheter har oxå sådant (men där måste du själv leta rätt på lämpligt socialkontor eftersom vi inte berättar här i forumet vad vi heter eller var vi bor) samt så finns webbsidan maskrosbarn – där du kan delta i chattar och eventuella läger och annan verksamhet där alla har föräldrar som dricker eller missbrukar för mycket.

  Du kan ringa till anonymt till Socialkontoret och till BRiS för att få mer råd och någon som lyssnar på dina tankar.

  Jag prenumererar på länken så att jag kan läsa inslag i den här tråden.

  //Styrkekramar

  Avatar
  Avatar

  UNF är en bra organisation som arbetar med ungdomar och nykterhetsfrågan iaf. Det är kanske mer av ett paus ställe för dig men i många fall finns det även ungdomar där vars föräldrar är missbrukare, kan ju vara skönt.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.