Hem > Forum > Trans > Måste jag vara transsexuell för att skriva här?

Måste jag vara transsexuell för att skriva här?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Hej!

  Jag är helt säker i min identitet som kvinna men har ett annat problem som jag undrar om jag är ensam om.

  Jag är helt ointresserad av sex. Jag fattar liksom inte grejen, skulle vara reproduktion men det har inte varit tillräckligt.

  Hej

  Antagligen är du asexuell,och det är inget ovanligt,men i vår översexualiserade tid så är det tabu att vara ointresserad av sex.Om det inte är ett problem för dej,so what?Det angår ingen annan än dej själv.

  Kanske är det lite mer accepterat att en kvinna är ointresserad av sex,men att vara det som man är om möjligt ännu mer tabubelagt.En man verkar förväntas vilja ligga med allt som ligger stilla.Om man som jag valt att leva i avhållsamhet,så upplevs man som konstig,men jag tycker sex är en ganska meningslös sysselsättning.

  Om du upplever det som ett problem,så kan du ju leta efter orsaker till låg sexlust.Stress,medicinering,annat i livet som du upplever som viktigare.Sen kan du ju fråga dej om det är du eller omgivningen som har problem?

  Det låter som att du kan vara asexuell, och det är helt okej och finns många fler som är. Vet att det finns grupper inom RFSL som riktar sig mot asexuella/aromantiska individer, kan vara något att kolla in om det finns nära dig.

  Vet att Stockholm har: https://rfslstockholm.se/asexuell-aromantisk-gemenskap/

   

  Hej!
  Får jag fråga; hur länge har du varit ointresserad av sex? Och är det något mer du känner när du tänker på sex, är det rent ointresse eller känner du obehag, rädsla eller någon annan känsla också?

  Ha det fint. 🙂

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.