Hem > Forum > Trans > Måste jag vara transsexuell för att skriva här?

Måste jag vara transsexuell för att skriva här?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Avatar

  Hej!

  Jag är helt säker i min identitet som kvinna men har ett annat problem som jag undrar om jag är ensam om.

  Jag är helt ointresserad av sex. Jag fattar liksom inte grejen, skulle vara reproduktion men det har inte varit tillräckligt.

  Hej

  Antagligen är du asexuell,och det är inget ovanligt,men i vår översexualiserade tid så är det tabu att vara ointresserad av sex.Om det inte är ett problem för dej,so what?Det angår ingen annan än dej själv.

  Kanske är det lite mer accepterat att en kvinna är ointresserad av sex,men att vara det som man är om möjligt ännu mer tabubelagt.En man verkar förväntas vilja ligga med allt som ligger stilla.Om man som jag valt att leva i avhållsamhet,så upplevs man som konstig,men jag tycker sex är en ganska meningslös sysselsättning.

  Om du upplever det som ett problem,så kan du ju leta efter orsaker till låg sexlust.Stress,medicinering,annat i livet som du upplever som viktigare.Sen kan du ju fråga dej om det är du eller omgivningen som har problem?

  Avatar

  Det låter som att du kan vara asexuell, och det är helt okej och finns många fler som är. Vet att det finns grupper inom RFSL som riktar sig mot asexuella/aromantiska individer, kan vara något att kolla in om det finns nära dig.

  Vet att Stockholm har: https://rfslstockholm.se/asexuell-aromantisk-gemenskap/

   

  Avatar

  Hej!
  Får jag fråga; hur länge har du varit ointresserad av sex? Och är det något mer du känner när du tänker på sex, är det rent ointresse eller känner du obehag, rädsla eller någon annan känsla också?

  Ha det fint. 🙂

  Hej! Jag är helt säker i min identitet som kvinna men har ett annat problem som jag undrar om jag är ensam om. Jag är helt ointresserad av sex. Jag fattar liksom inte grejen, skulle vara reproduktion men det har inte varit tillräckligt.

  Jag tycker inte att det är konstigt! Det är ju konstigare att vilja ligga med var och varannan människa man ser, vilket det verkar som att 80-90% av befolkningen vill! Inte konstigt att jorden är överbefolkad! 😏

  Jag har ofta sexfantasier om andra, mest kändisar, men även folk jag känt/känner. Men vill jag göra det med dem i verkligheten, nej!

  Jag är inte oskuld, jag har barn. Älskar sex med någon jag älskar! Har försökt att vara ”som alla andra” och knulla runt, men jag klarar det inte, det låser sig. Jag blir ÄCKLAD av att vara nära de allra flesta människor på det sättet.. tyvärr..

  Kan det vara så att fler och fler ”blir” asexuella just på grund av översexualiseringen i samhället?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.