Hem > Forum > Terapi & Medicin > Vet ej om terapi funkar för mig. Känns mest som att jag hittar på!

Vet ej om terapi funkar för mig. Känns mest som att jag hittar på!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Hej!

  jag har börjat gå till två olika psykologer varpå den ena är mer inne på KBT känns det som och den andra mer psykodynamisk. Men sen jag började gå till dom ( för kanske 3 månader sen) känns set som att min nedstämdhet och ångest har förvärrats. Det känns liksom nöstan som att jag genom att prata om det så mkt på något sätt liksom gottar mig i och vältrar mig i det som är jobbigt. Jag har dessutom isolerat mig mer och mer sen jag börjat med det här och känner skamkänslor över det jag säge hos psykologen. Tänker att, är det verkligen såhär illa? Även om jag nånstans vet att det är sant känns det så konstigt att sätta ord på det.

  Den andra psykologen jag har gick jag till idag och hon började gråta under vårat samtal. Hon sa att hon blev berörd av det jag sa. Har det här hänt någon annan i terapi? Hur personliga brukar ni vara? Tycker det känns svårt att öppna mog för en vitt främmande människa på det sättet.

  Jag känner samma sak!

  Jag tycker det känns så dumt när jag sitter och pratar med min samtalskontakt, det känns så konstigt att sätta ord på det jag känner och går igenom. Jag upplever ibland också skamkänslor över det jag säger eftersom att det låter så fel när man pratar om vissa saker högt och med någon annan och inte längre bara går runt och har det i sitt huvud. Det har också hänt att min samtalskontakt börjat gråta. Jag har haft kontakt med henne i snart 9 månader och jag har ännu inte berättat allt om mig själv och om mina problem.

  Jag hade velat vara helt öppen och personlig med min samtalskontakt men för mig personligen så tar det tid. Jag tror att det kommer att bli lättare och bättre med tiden men om inte så kommer jag att testa att antingen prata med någon annan eller att göra något annat.

  Tänk på att det bara är du själv som bestämmer vad du berättar och inte! Om det känns alldeles för fel så tycker jag att du borde testa att träffa någon annan eller hitta en annan metod som hjälper dig bättre. Men försök att ge det lite mer tid och se ifall det känns bättre… men om inte! testa något annat.

  Kram

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.