Hem > Forum > Terapi & Medicin > Utsättning

Utsättning

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Hej, vill gärna höra era erfarenheter om att sluta med antidepressiva.

  Hur var/är det för just dig?

  Hur länge trappade du ner och hur mådde du?

  Hur gick det sen?

  Osv…

   

  Åh, vilken viktig tråd! <3

  Min erfarenhet är lite dramatisk för jag blev sjuk i flera månader när jag trappade ner. Hamnade i något som heter Akafysia och som kan drabba en om man trappar ner för fort. Jag tog Sertralin och rasade i vikt av den och kände mig tvungen att sluta abdrubt. Det började med att jag fick konstiga overklighetskänslor och andra symptom, så då tog jag lite igen för att få ordning på det. Men sedan började en lång mardröm där jag först vaknade på nätterna och inte visste var jag var någonstans. Började gå i sömnen och liknande. Mycket läskigt.

  Efter det följdes ett psykosliknande tillstånd som jag nu först (10 år senare) förstod var Akafysia. Jag var för sjuk för att söka hjälp så jag försökte på alla tänkbara sätt rätta till det här. Efter månader tog jag mig till min läkare och bara grät på hans rum. Fick då diagnosen ”panikångestsymtom” och Mirtazapin. Det har jag läst såhär i efterhand är precis vad man ska ge patienter med Akafysia. Även järn, vilket märkligt nog också var något jag halsade i mig (blutsaft) och blev hjälpt av det. Så syftet med att jag skriver det här är att upplysa att ta det oerhört försiktigt när ni sätter ut antidep medicin. Det jag hade var en ren skär mardröm.

  Tydligen finns det också människor som lever i flera år i detta tillstånd. Kändes som att ha en demon inom sig. Läkare vet tydligen oftast inte så mycket om det här. Inte heller min läkare förstod ju det. Men nu först, 10 år senare, förstår jag vad som hände. Det tog mig flera år att bli stabil på riktigt igen. Jag missade hur mycket som helst i mitt liv under den här tiden. Så var försiktiga så ni inte råkar ut för samma sak <3

  https://en.wikipedia.org/wiki/Akathisia

   

  Trådstartaren

  Tusen tack för att du delar med dig! Är ju rätt skrämmande att höra men jag vill ändå veta.

  Bra att vara förberedd på hur det kan bli liksom.

  💕

  Trådstartaren

  Hoppas det är fler som vill dela med sig av sina erfarenheter.

  Vill understryka att jag absolut tycker antidepressiva kan vara bra, har hjälpt mig tidigare.

  Vill ändå sätta ut för att se vad som beror på vad liksom. Tar det försiktigt fast jag blir ivrig.

  🙂

   

   

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.