Hem > Forum > Terapi & Medicin > Utsättning

Utsättning

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 14 totalt)
13
 • Avatar

  Hej, vill gärna höra era erfarenheter om att sluta med antidepressiva.

  Hur var/är det för just dig?

  Hur länge trappade du ner och hur mådde du?

  Hur gick det sen?

  Osv…

   

  Åh, vilken viktig tråd! <3

  Min erfarenhet är lite dramatisk för jag blev sjuk i flera månader när jag trappade ner. Hamnade i något som heter Akafysia och som kan drabba en om man trappar ner för fort. Jag tog Sertralin och rasade i vikt av den och kände mig tvungen att sluta abdrubt. Det började med att jag fick konstiga overklighetskänslor och andra symptom, så då tog jag lite igen för att få ordning på det. Men sedan började en lång mardröm där jag först vaknade på nätterna och inte visste var jag var någonstans. Började gå i sömnen och liknande. Mycket läskigt.

  Efter det följdes ett psykosliknande tillstånd som jag nu först (10 år senare) förstod var Akafysia. Jag var för sjuk för att söka hjälp så jag försökte på alla tänkbara sätt rätta till det här. Efter månader tog jag mig till min läkare och bara grät på hans rum. Fick då diagnosen ”panikångestsymtom” och Mirtazapin. Det har jag läst såhär i efterhand är precis vad man ska ge patienter med Akafysia. Även järn, vilket märkligt nog också var något jag halsade i mig (blutsaft) och blev hjälpt av det. Så syftet med att jag skriver det här är att upplysa att ta det oerhört försiktigt när ni sätter ut antidep medicin. Det jag hade var en ren skär mardröm.

  Tydligen finns det också människor som lever i flera år i detta tillstånd. Kändes som att ha en demon inom sig. Läkare vet tydligen oftast inte så mycket om det här. Inte heller min läkare förstod ju det. Men nu först, 10 år senare, förstår jag vad som hände. Det tog mig flera år att bli stabil på riktigt igen. Jag missade hur mycket som helst i mitt liv under den här tiden. Så var försiktiga så ni inte råkar ut för samma sak <3

  https://en.wikipedia.org/wiki/Akathisia

   

  Avatar
  Trådstartaren

  Tusen tack för att du delar med dig! Är ju rätt skrämmande att höra men jag vill ändå veta.

  Bra att vara förberedd på hur det kan bli liksom.

  💕

  Avatar
  Trådstartaren

  Hoppas det är fler som vill dela med sig av sina erfarenheter.

  Vill understryka att jag absolut tycker antidepressiva kan vara bra, har hjälpt mig tidigare.

  Vill ändå sätta ut för att se vad som beror på vad liksom. Tar det försiktigt fast jag blir ivrig.

  🙂

   

   

  Avatar
  Trådstartaren

  Undrar om nån som slutat med antidepressiva fick det jobbigare med ångest och i så fall hur länge, har nu gått en månad sedan jag slutade helt och ångesten är besvärlig. Vet inte om det är GAD jag har för oroar mig över det mesta, lyckas jag släppa en grej så tar nåt annat över. Värst är det när jag vaknar och hela förmiddagen. Vill så gärna slippa äta medicin för jag får biverkningar av den. Men vet inte hur det ska gå, liksom kryper i mig och kan inte koppla av…

  Kram från mig

   

  Avatar
  Trådstartaren

  Hej igen. Ska tydligen finnas några Facebook – grupper om att sluta med antidepressiva men jag har inte Facebook och vill inte skaffa heller. Finns det inget liknande forum som det här, nån som vet?

  Har försökt flera gånger under 5 år, visste inte om utsättningssymtomer tills jag börja ta reda på mer. Läkaren hade sagt det var inte svårt. Gått på 100 och ska gå på 50g men drog ner till 25 g i en månad.

  När jag försöker nu, fick jag av läkaren och pyskolgen jag bör fortsätta även jag tror inte det hjälper och aldrig hjälpt. Tror de bara gav mig det för snabb lösning för läkaren från företagshälsan, som var i detta fall försvarshälsan.

   

  Hade jag känt till utsättningssymtomer och hur svårt det skulle vara hade jag aldrig tagit SSRI. Ångrar det varje dag. Insett jag tar inte SSRI längre för min hälsa utan mer för hantera SSRI utsättningssymtomer som kan komma upp.

  Avatar
  Trådstartaren

  Hej Blue Tupyhi och tack för att du delar med dig.

  Kram 🙂

  Avatar
  Trådstartaren

  Vet varken ut eller in, kändes bättre ett tag och är skönt att slippa biverkningarna men sen kommer den starka ångesten tillbaka. Den som gör mig ledsen och arg på samma gång, känner inte igen mig själv då. Nu överväger jag att prova SSRI igen. Måste jag välja huvudvärk, risig mage, trötthet, ont i kroppen mm för att ta udden av det här så kanske det är värt det…

  Hej Blue <3

  Det låter som ett svårt beslut och att inget av alternativen är riktigt hundra? Har läkaren sagt något om hur länge det är normalt att känna av biverkningarna? Ett alternativ kanske är att fasa ut den här och sedan få en medicin som är inriktad specifikt för ångesten? Det låter som att du inte är deprimerad längre utan att det är just starka känslor som är huvudproblemet numera? Och att det innan handlade om fysiska symptom, om jag förstått rätt?

  Tänker på dig

  Avatar
  Trådstartaren

   

   

   

   

   

  Avatar
  Trådstartaren

  Tack Red S, har varit lite upp och ner nu ett tag, ska försöka bara acceptera att det är så just nu och inte bli stressad av det. Får se hur det blir.

  Kram

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 14 totalt)
13

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.