Hem > Forum > Terapi & Medicin > Terapi eller bara prata med någon, vad har de för skyldighet/auktoritet?

Terapi eller bara prata med någon, vad har de för skyldighet/auktoritet?

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
  • Avatar

    Jag har mått dåligt i kanske 5-10 år (är 28 i dag), det har gått upp och ned, vissa perioder har varit bättre än andra. Just nu så ser saker dock riktigt mörkt ut, jag är en i nedåt spiral som jag vet kan (sannolikt kommer) sluta illa. Men jag har fortfarande en liten förhoppning om att bryta den och vända uppåt, det finns nu faktiskt vissa saker som går åt rätt håll i mitt liv som aldrig funkat förut. Men att lösa detta själv kommer bli tufft ändå. Jag har inget personligt skyddsnät jag kan vända mig till i detta fallet, jag tror jag behöver nån opartisk person som faktiskt kan konkret hjälpa mig och inte bara komma med tomma ord om att saker blir alltid bättre.

    Till saken hör också att jag inte har något som helst förtroende för den Svenska psykvården. Efter ett misslyckat(?) självmordsförsök, mitt första och enda, för ett par år sedan så blev jag tvångsinslagd för ”behandling” trots att det var det absolut sista jag ville, jag hade en familj som jag ville vara hos och som ville ha mig där. Jag har aldrig mött personer som jag känt sånt hat mot som de på Falköpings vuxenpsykiatri. De hade ingen som helst vilja att göra något annat än att skydda sin egna jobb, jag fick ”spela frisk” och ljuga tills jag kom där ifrån och sedan ignorera alla samtal om uppföljning tills de slutade ringa. Efter det så följde en riktigt tung period i mitt liv men den vände sakta uppåt, några år flöt på där jag tog saker en dag i taget och faktiskt gjorde lite framsteg på egen hand, hade till och med vissa roliga stunder. På sistone har det som sagt börjat gå brant utför igen.

    Så till min fråga, finns det faktiskt nånstans man kan vända sig, det jag letar efter är ett konkret förslag, nästan på namn-nivå, nått som nån har erfarenhet av. Finns det personer som jobbar inom psykiatrin som faktiskt vill hjälpa folk och som inte till 100% bara är motiverade av att inte göra något som kan reflektera dåligt på dem om det skulle komma ut i nån tidning eller som bara göra det för att Psykiatriker är en imponerande jobbtitel att slänga sig med? Om jag nu kommer över mitt hat och brist på förtroende och faktiskt kan ge en professionell person en chans, har denna person då befogenhet till att tvångsomhänderta mig igen? …Jag bor i Göteborg kanske ska tilläggas.

     

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.