Hem > Forum > Terapi & Medicin > Svår depression

Svår depression

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Jag har en svår depression + en rad andra diagnoser, jag sökte hjälp men eftersom jag röker cannabis blev jag beordrad till beroendecentrum, då avbokade jag alla tider och ”skrev ut mig”

  men nu vill jag sluta röka och testa medicinering igen, men jag är rädd att jag ska behöva vara helt ren först, och det kan ju ta några månader.. jag kommer absolut inte klara att överleva utan någonting att stödja mig mot.

  vet någon hur det funkar? Jag vågar inte ringa och fråga eftersom jag skäms över att jag inte tog emot deras hjälp nu sist, känns som att de kommer tycka att jag är jobbig och uppmärksamhetssökande..

  Trådstartaren

  Tillägger att jag inte vill gå på beroendecentrum eftersom jag inte har något beroende, enda anledningen till att jag har ”svårt” att sluta röka är för att jag är rädd att jag inte kommer klara av dom tankarna och tar livet av mig impulsivt, något jag dock inte tänker nämna!!

  Hej, jag tycker du ska ringa och prata, så kan de vägleda dig, svara på dina frågor och funderingar. Inga frågor är konstiga för dem.

  De är vana vid att man avbokar/ej ringer, har själv gått på beroendecenter och fått fantastisk hjälp. Där finns sjuksköterska, terapeut, läkare.

  Lycka till.

  Trådstartaren

  Jag pratade precis med en läkare på doktor.se som sa att det inte borde vara några problem att få hjälp i den vanliga vården om jag ringer och säger att jag har slutat.

  beroendecentrum är tyvärr inget alternativ för mig, det innebär att jag måste åka till en annan stad 40min ifrån, och jag har socialfobi och svårt för att åka buss bara ner till stan här..:/

  Att de i vården skulle tycka att du är jobbig och uppmärksamhetssökande är inte sant. De har valt att arbeta med att hjälpa människor och en person som är i behov av hjälp behöver få uppmärksamhet, så oroa dig inte över det utan skaffa den hjälp du behöver.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.