Hem > Forum > Terapi & Medicin > Sömnsvårigheter av Sertralin?

Sömnsvårigheter av Sertralin?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Har ätit Sertralin i 4 månader nu. Har varit en jobbig resa men nu senaste månaden så har det börjat ordna upp sig med min ångest och oro.

  Men har väldigt svårt att sova en hel natt. Vaknar ofta på natten. Drömmer mycket konstig. Är det nån mer som har samma problem av SSRI?

  Äter 150 mg i dos. Vill inte sänka dosen då jag inte mådde bra när jag åt 100mg.

  Sömnen har varit rätt dålig nu i 4 månader från och till.

  Avatar

  Har ätit Sertralin i 4 månader nu. Har varit en jobbig resa men nu senaste månaden så har det börjat ordna upp sig med min ångest och oro. Men har väldigt svårt att sova en hel natt. Vaknar ofta på natten. Drömmer mycket konstig. Är det nån mer som har samma problem av SSRI? Äter 150 mg i dos. Vill inte sänka dosen då jag inte mådde bra när jag åt 100mg. Sömnen har varit rätt dålig nu i 4 månader från och till.

  Jag fick hemska mardrömmar när jag åt Sertralin. Detta gjorde att jag fick kombinera den med en sömnmedicin som hette Circadin (tror jag). Då försvann mardrömmarna, men istället fick jag biverkningar av sömnmedicinen… Med tiden har jag insett att jag är så medicinkänslig att jag mår bättre utan mediciner.

  Om du tycker att du får för jobbiga biverkningar av Sertralin så finns det andra typer av antidepressiva att prova. Prata med din läkare så kan ni förhoppningsvis tillsammans komma fram till en lösning.

  Det kan ta lång tid för kroppen att vänja sig vid ssri. Har ätit mina i ett halvår ca ( paroxhetin ) och drömmer mardrömmar varje natt men då som funkar annars har jag valt att stå ut. Men om du känner att det är uthärdligt, då sömnen är viktig kan jag förstå om du känner så tycker jag att du ska ringa och prata med en läkare som kanske kan ge dig andra alternativ att få prova!

  Trådstartaren

  Tack för era svar.

  Jag har inte direkt mardrömmar utan mer konstiga, ibland roliga.

  men sover inte som jag brukar… men har pratat m läkaren och psykolog om detta och tydligen är det tyvärr vanligt med ssri.

  jag ska försöka stå ut lite till, ska börja studera snart så kanske det vänder då när jag blir mer trött i huvudet. 🙂

  har varit sjukskriven på 50% ett tag så varit rätt uttråkad & rastlös…

  Jag har tagit sertralin nu i 2 år. Till en början hjälpte den mig att somna, men nu mera kan den ändå hålla mig vaken. Även pluggat samtidigt som denna process. Tar 100mg.

  Något jag märkt av detta är att jag inte ”sover” hela nätter. Jag har som ett träningspass när jag sover. Somnar med täcket raklångt men vakknar av dett ligger på golvet och jag fryser. Har tagit upp detta med min läkare men hon verkar inte bry sig. Samma när jag nämner att 100 mg dosen vart för låg i 9 månader. Inget händer. Jag mår som jag gjorde innan jag tog medicien nu. Någon av er som kan hjälpa mig?

  Trådstartaren

  Kan oxå känna igen mig i det, vaknar av att täcket är vänt på ”mitten” liksom, fryser som attans 😉

  tror det beror på drömmarna, man rör sig nog en del i sömnen av sina livliga drömmar.

  jag tycker du ska prata m en läkare om art höja dosen. Min läkare är super, han vill att jag ska höja till 200, men jag vill avvakta lite och känna efter. När jag åt 100 så mådde jag inget bra, det blev stor skillnad när jag gick upp till 150. Kände inga biverkningar av höjningen knappt…

  tyvärr tror jag att medicinen gör hjärnan mer pigg, alltså mer drömmar mer tankar mm. Därför är det nog svårare för vissa med en god sömn.

  Ha det gott!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.