Hem > Forum > Terapi & Medicin > Ska jag acceptera det här?

Ska jag acceptera det här?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Jag har nyligen flyttat många många mil bort från Stockholms län där jag bott större delen av livet. Jag trodde att Stockholm var sämst i landet då det gäller att få hjälp av olika insatser… Visst, människor och framförallt vård-och myndigheter i mitt nya landsting är SÅ mycket trevligare, ödmjukare och mänskligare!

  Jag har min nya psyk-mottagning i en stad en bra bit bort, haft videosamtal med en läkare och det funkade bra. Lite väl lång väntetid för ett första samtal bara.. Och de har endast telefontid nån timme 3 dagar per vecka, går inte att lämna meddelande på svararen heller!

  Nu till ”huvudsaken”: Jag vände mig till Psykosociala teamet på min lokala hälsocentral, har fått en jättetrevlig kvinna som samtalskontakt.. Men jag får bara träffa henne EN gång/månad, eftersom hon jobbar på andra orter också!! Tätare kontakt går inte att få där säger hon, jag frågade. Alltså inte en gång i veckan som annars brukar erbjudas (iallafall var det så i Sthlm), utan endast en gång en timme per månad.

  Reagerar jag sunt som känner att jag borde ha rätt till mer och tätare hjälp än att prata med henne 1 gång i månaden och med min läkare (som skriver ut mina mediciner) typ var 3:e månad?  Även om hon på Psykosociala teamet inte kan träffa mig oftare, så borde jag väl få en kompletterande kontakt eller något..?  Får de bara ”lämna” mig vind för våg på det här sättet när jag söker hjälp?  Jag är nyinflyttad i en helt ny kommun och känner knappt någon, har nästan ingen att prata med när det är jobbigt! Jag varken kan eller vill prata om psykiskt dåligt mående med mina vänner i Sthlm!

  Samtalskontakten och jag ska även försöka hitta någon form av sysselsättning åt mig, men det är väl inte så lätt när man träffas så pass sällan? Hittills har jag varit hos henne en gång, ska dit om någon vecka igen. Har fått hennes mobilnr och jag får messa när det är något. Messade om just detta som jag nu skriver här för över en vecka sen, och inte ett ljud sen dess!

  Ska det verkligen få vara såhär? Okej jag bor i ett glesbefolkat landskap nu, men va f*n..?!

  Hej. Jag personligen tycker att det låter helt sjukt och att du borde anmäla dem. De finns ju till för att hjälpa dig inte för att stjälpa dig. De som har problem ( eller diagnos, finns olika anledningar varför man går till psyk naturligtvis). Jag tycker alla ska få hjälp, och har inte ordinarie tid så har de skyldighet att skaffa en inhoppare

  är lite alkoholpåverkad så raderna blev lite luddiga, ber om ursäkt för det

  Trådstartaren

  är lite alkoholpåverkad så raderna blev lite luddiga, ber om ursäkt för det

  Tack för ditt svar ❣️. Ingen fara att du var alkoholpåverkad när du svarade 🙏💙 Jag tycker att du svarade bra❣️

  Avatar

  Hej ja de är sjukt dålig vård bor i Gävleborgs län och har en kurator som inte är någon fast kontakt å hon har okså bara tider 1 gång å månaden men i 30-45 min och då måste vända mig någon annan stans problemet är att hälsosentralen pyk och en annan läkar grej har alla nekat mig rätten att gå å prata med någon som ja behöver å för mår såå otrolit dålit har desutom luggit inne på pyk några nätter för någon månad sen men även efter de blev jag nekad kontakt å prata med någon tyker de är så sjut är en ung tjej i 20 års ålden

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.