Hem > Forum > Terapi & Medicin > Ortorexi – bäst behandling?

Ortorexi – bäst behandling?

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
 • Avatar

  Du som drabbats av Ortorexi eller du som jobbar och har kännedom om bästa behandling, snälla hjälp mig med tips!

  Som du redan vet är Ortorexi ingen erkänd diagnos i Sverige och jag är rådvill inför vad jag ska göra. En person som arbetar med Ortorexi hänvisade mig till en privat klinik och som är den enda plats i Sverige som behandlar Ortorexi. Kritiken var hård mot SCÄ och Mandometerkliniken i Stockholm för deras behandlingar begränsas till Anorexi och Bulimi och personen menade att de är otillräckligt utbildade för att möta en ortorektikers problem. Personen talade också om personer som vänt sig till Ylab efter behandlingar hos både SCÄ och Mandometerkliniken då de inte kände sig bra bemötta med de problem en ortorektiker har. Jag har googlat och kan inte hitta några framgångsberättelser heller som enskilda stått för.

  Jag har drivit mig hårt genom livet med högt tempo och få pauser. Med sikte på idrottsliga prestationer och alltmer hälsofokus blev jag till sist utmattad. Jag tränade hårt i femton år och har sen varit utmattad i tio. Den offentliga vården har proppat mig full med antidepressiva mediciner i femton år utan effekt. Jag har så svåra sömnproblem att sömnmedel inte fungerar. Mitt liv har reducerats till att överleva och jag känner mig desperat.

  Jag har läst på om Funktionsmedicin och nu när den första funktionsmedicinska kliniken öppnat i Stockholm sent förra året har jag tagit kontakt med dem för de vill behandla orsaker till problem och inte symtom. Depression menar de är ett symtom till exempel och de anser också att alla symtom ska beaktas så en och samma läkare kommer nu att behandla alla mina symtom så jag slipper gå till en allmänläkare, en psykiatriker och så vidare. Du vet nog hur den svenska offentliga vården fungerar.

  Dock vet jag att jag har en ätstörning som jag behöver söka behandling för. Men är din erfarenhet också, att den offentliga vården inte lyckas göra ortorektiker friska?

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.