Hem > Forum > Terapi & Medicin > Olanzapine har förstört mitt liv (lipodystrofi?)

Olanzapine har förstört mitt liv (lipodystrofi?)

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
 • Avatar

  Hej. Jag har schizofreni. Tar Aripriprazole nu och har inte gått upp i vikt med den, men däremot har Olanzapine, min första medicin, förstört mitt utseende. Jag är relativt smal på armar och ben, men magen sticker ut som om jag vore gravid. Det känns så otroligt hopplöst, all livslust försvinner. Det är som en stor böld som inte passar in på resten av mig och jag är ju ung. Jag vill kunna ha fina kläder och finna en partner, men jag vägrar att ha sex och sånt och se ut så här. Jag känner mig bara äcklig.

   

  Går på gym men eftersom man inte kan punktträna bort fett så känns det inte så hjälpsamt. Jag åt jättelite under ca 1 år förut men magen blev i stort sett kvar trots en vikttappning på 10 kg och jag tappade hår då också. Så nu funderar jag på fettsugning. Men det tar ju inte bort fettet kring organen tyvärr.

   

  Nu när min rant är slut, vill jag fråga er andra här, om någon vet:

   

  Kan anti-psykotisk medicin ge patienter lipodystrofi? Eftersom ingen på sjukhuset förklarat för mig, vad det är Olanzapine har gjort med min kropp, så att den förändrades så snabbt, så försöker jag hitta fakta på internet. Men dessa termer som används på vetenskapsartiklarna… jag fattar nästan ingenting av detta. Vore tacksam för fakta kring varför patienter på anti-psykotiska ofta går upp i vikt och får diabetes?

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.