Motion

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Jag har haft ångest och depression i snart 20 år. Hela tiden har jag vetat att motion är bra, men ändå har jag så himla svårt för att ta mig iväg för minsta lilla promenad.

  Jag tror det ligger i min sjukdom att undvika, då jag även undviker mycket annat som jag gjorde förut. Har nu lyssnat på Anders Hansen (Sommarpratare, rekommenderas), där han poängterar ännu mer hur viktigt det är med motion, träning eller bara röra sig. Mätningarna av hjärnan får fram samma resultat av SSRI som av motion. Det är nu alltså bekräftat att det är bra mot ångest och depression.

  Det finns naturligtvis andra fördelar, men jag koncentrerar mig på det psykiska i denna tråd. Jag har nu lovat min fru (och mig själv) att göra ett försök att i alla fall komma igång med några promenader i veckan.

  Ville bara skriva av mig, samt tipsa om Sommarpratet med Hansen.

  Avatar

  Tack för tipset, jag ska Lyssna på den sommarprataren! Försöker oxå med motion men det är svårt att ta sig ut! Jag tar promenader men är ofta utmattad och orkar bara kortare promenader. Får mer energi av att gå med någon och prata.Jag och min partner ska vandra nu i sommar och jag ser fram emot att komma hemifrån. Kan bli för tråkigt att gå i samma område hela tiden.

  Ja visst är han bra, Anders Hansen.

  Jag har samma ”problematik”. Kan sitta inne och vara hur trött som helst, alltså så ögonen blöder och veta att en promenad eller lite lätt plock i trädgården verkligen piggar upp mig, ändå kommer jag inte ut…

  I våras tog jag mig i kragen och gick ut varje morgon när barnen gått till skolan, ca 40 min och lyssnade på ljudbok. Efteråt kände jag mig pigg och uppåt, nu ligger jag här i soffan och har inga som helst intentioner på att gå ut…hur är man funtad egentligen?

  Tack vare ditt inlägg så blev jag peppad och ska ta mig ut en sväng idag! Hoppas att du också tar dig en sväng!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.