Hem > Forum > Terapi & Medicin > Mediciner och coronavaccin, interaktioner

Mediciner och coronavaccin, interaktioner

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Hej på er,

   

  Nu börjar det närma sig (relativt sett) att ett vaccin ska finnas tillgängligt.

  Biverkningar engagerar jag mig inte i i nuläget, däremot interaktioner.

  Jag äter mediciner, diagnosen är bipolär sjukdom utan specifikation, och funderar över om det är värt att ta risken att de interagerar negativt med vaccinet. När det blir aktuellt för mig att eventuellt vaccinera mig, jag tillhör varken någon riskgrupp eller vårdpersonalen.

  Om mitt svar blir nej kan jag:

  1. Inte vaccinera mig.

  2. Sätta ut medicinerna och sedan vaccinera mig.

  Eftersom vaccinet tas fram i hög fart ser jag en ökad risk för att man inte har koll på interaktioner.

  Hur tänker ni? Och har nån koll på var man eventuellt kan ta reda på vilka, om några, mediciner man testat m.a.p. interaktioner?

   

  PS

  Jag hade redan innan tankar på att eventuellt sätta ut, fast inte förräns om några år.

  DS

  Det lär ju knappast hinnas med några mänskliga tester när det gäller interaktion, utan verkar just nu mest handla om att få fram ett fungerande vaccin rent generellt. Sen ser jag inte någon anledning till att du skulle behöva sluta med dina nuvarande mediciner då  läkemedlen har olika verkningsområden?
  Ett vaccin tillförs ju för att stärka immunförsvaret och har ingen psykologisk effekt som läkemedel man behandlas med vid exempelvis depression eller bipolär sjukdom, som tillförs för att aktivera receptorer i hjärnan och nervsystemet.

  Vill du vaccinera dig? Nu satte du igång en tanke hos….ska verkligen överväga och ta ett eget beslut gällande den här frågan. Intressant frågeställning. 😊

  Hej,

  Intressant fråga. Förstår att du vill veta mer innan du tar beslut kring detta och medicineringen. Matnyttig information och tips på några personer som jag uppfattar som insatta på Twitter gällande Covid-19-vaccin är dessa nedan. Kanske du kan pröva skicka meddelande till de om just detta med interaktioner. Hoppas du får svar.

  Apoorva Mandavilli – apoorva_nyc

  Dirk Haussecker – RNAiAnalyst

  Florian Krammer – florian_krammer

  Åsa Hidmark – Nymne

   

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.