Hem > Forum > Terapi & Medicin > Lamictal

Lamictal

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Hej!

  Är det någon som har erfarenhet av medicinen Lamictal? Jag är inne på dag 11 med 25mg och känner mig mer deprimerad än innan. Jag är så otålig och det är svårt att stå ut med tanken på att det kan ta månader innan det vänder.

  Hej! Är det någon som har erfarenhet av medicinen Lamictal? Jag är inne på dag 11 med 25mg och känner mig mer deprimerad än innan. Jag är så otålig och det är svårt att stå ut med tanken på att det kan ta månader innan det vänder.

  det tar lite tid att komma upp i rätt dos. Hur ofta ökar du? 200 kan vara lämpligt att sikta på.  Lamictal är den enda stämningsstabiliserande medicin dom hjälp mig. Har provat litium men blev jättedålig.

  Trådstartaren

  det tar lite tid att komma upp i rätt dos. Hur ofta ökar du? 200 kan vara lämpligt att sikta på. Lamictal är den enda stämningsstabiliserande medicin dom hjälp mig. Har provat litium men blev jättedålig.

   

  Hej!

  Jag ska öka med 25mg var 14:e dag. På fredag ska jag gå upp på 50mg, så det har gått väldigt kort tid än ☹ Jag hoppas verkligen på att den här medicinen är rätt för mig. Jag ska upp i 100mg till att börja med. Läkaren föreslog litium för mig men biverkningarna kändes skrämmande.

  Hej!

  Många verkar inte veta att de finns ett one pill treatment. Har valt att avstå allt förutom antipsykotiskt.

  så quetiapine är det ända jag medicinerar med. Är bipolär-1, med rätt grav mani innan ja fick quetiapine. Har dock Attentin också för adhd. Håller mig super stabil, inte haft några problem alls sen jag började.

  men måste pendla mellan 50-200mg, sp mani inte bryter ut 🙂

  räknar dagar så jag vet när jag måste sova, eller söva mig:)

  1 normal(50mg), 2 hypomani(100mg) 3- hypomani(riskabelt, 200mg(söver))4 mani(farligt, får inte gå hit, exit400-800mg, inte behövt än :))

  Med med medicin håller jag mig inom dag 1-2 hela tiden, och får inga problem.

  Men, väljer alltid andra vägar en dom som erbjuds. Så detta är min lösning 🙂

  Men känns som fler borde veta om att man enbart kan antipsykotiskt, tror enbart quetiapine kvalar. Så kan vara värt att testa. Jag undviker alla andra mediciner som pesten 🙂 ”ingen ska reducera mig till en zombie!!”:)

  sen verkar inte allmänvården gilla adhd mediciner 🙂 men det är fine, bara man sover 🙂 inte haft problem på 5 år med bipolär :3

  adhd mediciner och sömn är livs kvalite, trots vissa anser var vara farligt. Men i Sverige reducerar vi bipolära toppar ”vi är farliga” istället för att höja dem och undvika depression. Med adhd medicinera så finns bara hypomani och normalitet så länge jag medicinerar rätt 🙂

  sure, tröttsamt att vara hypomanisk, men då har jag energi att leva 🙂

  Trådstartaren

  Hej! Många verkar inte veta att de finns ett one pill treatment. Har valt att avstå allt förutom antipsykotiskt. så quetiapine är det ända jag medicinerar med. Är bipolär-1, med rätt grav mani innan ja fick quetiapine. Har dock Attentin också för adhd. Håller mig super stabil, inte haft några problem alls sen jag började. men måste pendla mellan 50-200mg, sp mani inte bryter ut 🙂 räknar dagar så jag vet när jag måste sova, eller söva mig:) 1 normal(50mg), 2 hypomani(100mg) 3- hypomani(riskabelt, 200mg(söver))4 mani(farligt, får inte gå hit, exit400-800mg, inte behövt än :)) Med med medicin håller jag mig inom dag 1-2 hela tiden, och får inga problem. Men, väljer alltid andra vägar en dom som erbjuds. Så detta är min lösning 🙂 Men känns som fler borde veta om att man enbart kan antipsykotiskt, tror enbart quetiapine kvalar. Så kan vara värt att testa. Jag undviker alla andra mediciner som pesten 🙂 ”ingen ska reducera mig till en zombie!!”:) sen verkar inte allmänvården gilla adhd mediciner 🙂 men det är fine, bara man sover 🙂 inte haft problem på 5 år med bipolär :3 adhd mediciner och sömn är livs kvalite, trots vissa anser var vara farligt. Men i Sverige reducerar vi bipolära toppar ”vi är farliga” istället för att höja dem och undvika depression. Med adhd medicinera så finns bara hypomani och normalitet så länge jag medicinerar rätt 🙂 sure, tröttsamt att vara hypomanisk, men då har jag energi att leva 🙂

   

  Hej! Jag har testat seroquel, både vanlig och depot och mådde tyvärr inte bra av det. Blev väl mer eller mindre en övermedicinerad zombie ☹ med massa overklighetskänslor. Men annars verkar många vara nöjda med den medicinen! Skönt att det funkar för dig ☺. Zyprexa har jag dock bra effekt av men tar den bara v.b eftersom jag har ätstörning och går upp i vikt av den.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.