Hem > Forum > Terapi & Medicin > Höjning av Escitalopram (ev betablockerare?)

Höjning av Escitalopram (ev betablockerare?)

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Har ätit Escitalopram 5mg i två veckor och har haft fruktansvärd ångest. Ska höja till 10 mg men är så rädd att det ska bli samma ångeststegring som när jag började ta dem. Oroar mig också väldigt mycket över min störda sömn (trots sömntabletter) samt hög puls. Jag får ”ångest över ångesten”. Och när kroppen är uppstressad hela tiden blir jag stressad över det. Någon som blivit hjälpt av betablockerare?

  Avatar

  Ja, jag blir mycket hjälpt av betablockerare. Nu är väl tanken inte direkt att det ska påverka ångesten utan handlar om fysiska andra problem (få ner pulsen). Men visst är det så att det smittar av sig på den psykiska hälsan i positiv bemärkelse! Jag älskar fan mina betablockerare måste jag säga. Rekommenderar att testa ifall din läkare har föreslagit det för dig.

  Trådstartaren

  Tack för svar! Inget läkaren föreslagit men som jag själv googlat mig fram till. Har haft superhög puls nu under mina ”ångest-veckor” och tagit oxascand när det skenat som värst. Sitter och stirrar på kvällarna och sen när jag ska sova för att kroppen är så uppvarvad och hjärtat bankar febrilt. Kan egentligen inte förstå att de INTE föreslagit BB till mig när jag så tydligt påpekar att jag blir uppstressad av att pulsen är så hög och att ångesten matar den hela tiden… ska be om det asap.

  Avatar

  Låter bra! Någon sa att betablockerare är ungefär som att dricka ett glas vin. Det var en sjuksköterska som sa så. Jag håller inte riktigt med, det är en överdrift tycker jag. Men det är nog sk friska personer som reagerar så kan jag tänka mig. För mig är det mer ett lugn som infinner sig. Men absolut inte så starkt som ett glas vin, man blir knappast så pass ”väck”. Det är precis perfekt emot hjärtklappning är det jag försöker förmedla. Plötsligt kan man sova. Hitta ett lugn i sig själv. Lycka till! <3

  Trådstartaren

  Åh! Tänk om någon kunde gett mig det för 3-4 veckor sedan, hade besparat mig MYCKET smärta under denna tid. Tack än en gång för ditt svar. Ska kolla med VC imorgon.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.