Hem > Forum > Terapi & Medicin > Bra läkare i Stockholmsområdet?

Bra läkare i Stockholmsområdet?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
8
 • Jag kommer antagligen att behöva hitta en ny mottagning, men vet inte vart jag ska vända mig. Det jag behöver i dagsläget är en läkarkontakt för intyg till Försäkringskassan. Jag har just nu sjukpenning på 75 procent, men planerar att trappa ner sjukskrivningen till 50% vid årsskiftet då jag vill försöka jobba mer. Om det fungerar bra att jobba halvtid är planen att ansöka om sjukersättning på 50%, eftersom jag känner att jag aldrig kommer att orka jobba mer än halvtid.

  Det jag söker är antingen en psykiatrisk öppenvårdsmottagning eller en privat psykiatriker där högkostnadskort och frikort gäller. Mottagningen måste ligga i Stockholmsområdet, men det är inte så noga var. Däremot bör läkaren har kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och utmattningssyndrom. Tips?

  Avatar

  Har du hittat någon läkare?

  Trådstartaren

  Har du hittat någon läkare?

  Nej, inte ännu. Men innan jag slutade på min öppenvårdsmottagning så förnyade deras hyrläkare min deltidssjukskrivning, vilken Försäkringskassan redan har godkänt. Så nu har jag intyg t.o.m. 30 april, vilket innebär att jag har mer tid på mig att hitta en läkare.

  Avatar

  Nej, inte ännu. Men innan jag slutade på min öppenvårdsmottagning så förnyade deras hyrläkare min deltidssjukskrivning, vilken Försäkringskassan redan har godkänt. Så nu har jag intyg t.o.m. 30 april, vilket innebär att jag har mer tid på mig att hitta en läkare.

  Lät som en bra hyrläkare – du får väl rapportera hur det går!

  Hur mår du annars?

  Trådstartaren

  Lät som en bra hyrläkare – du får väl rapportera hur det går! Hur mår du annars?

  Jag var faktiskt inte särskilt förtjust i honom, men han skrev i alla fall ett bra intyg!

  Just nu mår jag piss. Det är flera olika anledningar till det, men den huvudsakliga anledningen är ekonomisk stress. Jag funderar starkt på att försöka hitta ett fast jobb, för just nu känns det som om den här frilansstressen tar mer energi än vad det skulle ta att ha fasta arbetstider och jobba jämnt antal timmar.

  Sedan har min katt haft jätteproblem med öronen, och varit på flera veterinärbesök. Det skapar oro, och ökar den ekonomiska stressen. Det är dyrt att gå till veterinären, även om jag såklart har en bra försäkring, men det måste ju göras. På måndag ska vi på det fjärde besöket inom loppet av drygt en månad, så jag hoppas att vi får bra besked då.

  Avatar

  Usch vad jobbigt med ekonomin! Jag fick oxå börja jobba fast för att fixa min ekonomi när det begav sig.

  Vad har din katt för problem med öronen? Jag ska hålla tummarna att du får positiva besked.

  Ja fy sjutton –  veterinärer är mycket dyrbara – själv löste jag det genom att jag kunde skaffa mig ett kreditkort som jag betalde djurräkningarna – sedan betalade jag in det som försäkringsbolaget skickar och avbetalar resten för att avlasta min ekonomi

  Trådstartaren

  Usch vad jobbigt med ekonomin! Jag fick oxå börja jobba fast för att fixa min ekonomi när det begav sig. Vad har din katt för problem med öronen? Jag ska hålla tummarna att du får positiva besked. Ja fy sjutton – veterinärer är mycket dyrbara – själv löste jag det genom att jag kunde skaffa mig ett kreditkort som jag betalde djurräkningarna – sedan betalade jag in det som försäkringsbolaget skickar och avbetalar resten för att avlasta min ekonomi

  Ja, ekonomisk stress är jättejobbig. Hemsk. Det känns åtminstone skönt att jag har bestämt mig för att ge det här med fast jobb en chans. För att kunna få ett jobb som passar mig så behöver jag nog en utbildning, så jag är inne på att börja plugga till hösten. Jag vet inte till vad ännu, men jag hoppas att jag hittar något.

  Det har gått bra med kattens öron! Hon har haft öronskabb och öroninflammation, stackaren. Vid senaste veterinärbesöket fick vi kortisondroppar utskrivna, och förhoppningsvis ska det inte krävas fler mediciner eller besök, för det har blivit ett antal hittills. Kliniken skulle direktreglera de två senaste besöken med försäkringsbolaget, så jag vet inte än vad slutnotan kommer att landa på för min del.

  Vad bra att du kunde skaffa ett kreditkort för att betala veterinärkostnaderna! Jag har tyvärr inte den möjligheten eftersom jag är sjukskriven på 75 procent och frilansar på resten. Men jag har en bra försäkring. Nu när den fasta självrisken är betald så betalar försäkringsbolaget 75 procent av skadekostnaden. Faktum är att kattens försäkring nog är den bästa investering jag gjort. Det är sååå värt de 125 kronorna jag betalar i premie varje månad!

  Avatar

  Ja försäkringar är alltid den bästa grej man betalar för! 🙂

  Jag började plugga som 40 åring och är nu lärare. Något som jag aldrig kunnat tänka mig att arbeta med i min ungdom. Jag har världens bästa jobb just nu. Säkert finns världens bästa jobb för dig med!

  kram

  Trådstartaren

  Nu börjar det dra ihop sig. Det är bara två månader kvar tills jag behöver ett nytt intyg till Försäkringskassan, så tills dess måste jag ha hittat en ny läkare. Att vända mig till en ny mottagning inom den offentliga psykiatrin känns som en nödlösning, en sista utväg, då läkare sällan blir långvariga och jag blir väldigt stressad och orolig av att ständigt behöva öppna mig för nya läkare.

  Jag har kollat runt lite efter privata läkare där högkostnadskort och frikort gäller, och det finns ett antal, men de flesta finns det extremt lite information om. Merparten har inte ens någon hemsida, utan endast ett telefonnummer. Det skulle kännas oerhört otryggt att bara ringa någon på måfå, utan att veta ett jota om personens erfarenhet, målgrupp, inställning et c. När jag valt mottagning inom den offentliga vården har jag alltid kollat på deras hemsidor först, och försökt ta referenser. Detta gör jag även när jag ska anlita andra (t.ex. en transportfirma) men när det gäller att få hjälp med min eller min katts hälsa så är jag extremt noga. Vår hälsa är det viktigaste vi har, och den gamblar jag inte med. Att hitta information om privata veterinärer är dock ingen större konst, men när det gäller psykiatriker är det mycket svårare. Jag är rädd att hamna hos någon som är otrevlig, creepy eller som saknar förståelse för mina svårigheter.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
8

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.