Hem > Forum > Terapi & Medicin > Behöver hjälp!

Behöver hjälp!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Hej!

  Jag är en ung grabb som alltid har varit nyfiken, stressad och okoncentrerad. Började använda droger vid tidig ålder och det har bara blivit värre med åren. Jag har kämpat ensam med mitt missbruk utan att fråga eller ta hjälp men märker att det inte fungerar. Jag har försökt läsa på forum och webbsidor för att hitta information att sluta utan att behöva involvera myndigheter, familj eller liknande. Det har tagit stopp för mig och denna situation är ohållbar. Är det någon här som kan relatera till mitt problem? Vilka kanaler använde ni er av för att få hjälp och varför tycker ni att de har fungerat? Jag är fortfarande skeptisk till hjälp men har börjat inse att det behövs…

  Tack!

  Hej.
  Jag har, som tur är, inte hamnat i missbruk av något slag, men många på min pappas sida har det. Även han försökte ta kontroll på sin situation helt själv. Han hade en flickvän som också var misbrukare och tänkte ”ey. Vi kan ju hjälpa varandra.” Antar att du kan klura ut hur det gick. Inte. Bra.

  Jag förstår att du har dina skäl till varför du inte vill söka vård. Det kan vara mycket svårt men jag anser att det kommer gynna dig bäst. Om du tar själv söker hjälp så är det som ett ”tecken” på att du fortfarande är sund.

  Jag har erfarenheter som har gjort att jag har varit i behov av vård och att ta det beslutet var nog det svåraste jag någonsin gjort. Jag behövde visserligen inte rehabilitering och våra situationer är bevisligen väldigt annorlunda, men jag tror att ditt bästa alternativ är att prata med en nära anhörig eller kurator/läkare/psyk människa.

  Tillbaka till min far så påstår han att han inte rör varken alkohol eller droger men jag tvivlar starkt på det. Han ville inte söka vård och har inte gjort det heller. Jag menar att om du söker professionell hjälp så kan du få verktyg. Medel som hjälper dig om du börjar absa.

   

  Jag hoppas verkligen att du hittar den hjälp som du behöver, med proffesionell hjälp eller utan. Glad att du söker dig hit för att få hjälp. Jag har nog inte hjälpt dig mycket, men jag hoppas att du kanske kan ta åt dig lite av vad jag sagt.
  Lycka till.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.